VIDEO: Festivalul Primăverii a fost sărbătorit cu zeci de dansuri şi cântece

249

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Institutul „Confucius” au marcat joi, 3 februarie, trecerea în anul nou chinezesc printr-un program cultural de excepţie. Evenimentul a avut loc începând cu ora 17.00, iar intrarea este liberă.

Programul prezentat la Sibiu se constituie din 12 momente artistice ale trupei Northwest Normal University din China în colaborare cu formaţia muzicală a Institutuluiu Confucius de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Programul a fost deschis printr-un  spectacol de dans şi continuat cu momente de acrobaţie, muzică instrumentală, recitaluri, scene de teatru şi demonstraţii de Kung fu, pe scena sălii studio a teatrului urmând să urce peste 40 de invitaţi.  „Având în vedere disponibilitatea afişată de publicul sibian pentru participarea la Festivalul Primăverii, organizat de Institutul Confucius şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, organizatorii au decis să schimbe locaţia evenimentului de la Sala Studio a Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu la sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, astfel încât să ofere cât mai multor sibieni şansa de a participa la aeveniment. Programul de spectacole rămâne neschimbat, iar intrarea este liberă” spun organizatorii.

Anul nou chinezesc începe întotdeauna odată cu faza de Lună Nouă în Vărsător. Anul 2011 corespunde conform zodiacului chinezesc Iepurelui de Metal şi se va încheia pe 23 ianuarie 2012, când va începe anul chinezesc al Dragonului. Cei născuţi în anul Iepurelui de Metal sunt consideraţi norocoşi, generoşi şi plini de compasiune.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.