Klaus Iohannis peste Crin Antonescu în sondaje! Vezi topul!

146

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se bucură de încrederea a 30,2% dintre români, în timp ce în preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-au declarat încrederea 29,6% dintre cei chestionaţi, arată rezultatele unui sondaj INSCOP Research, realizat la comanda ziarului „Adevărul”.

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, se află pe un trend ascendent în ceea ce priveşte încrederea, în timp ce Crin Antonescu scade sub pragul de 30%. Iohannis se bucură de încrederea a 30,2% dintre subiecți. În iulie, 29,6% dintre români au declarat că au încredere în Crin Antonescu, în comparaţie cu sfârşitul lui mai, când nivelul de încredere în preşedintele PNL era de 30,8%.

Comparativ cu ultimele cinci luni, încrederea în cea mai mare parte a personalităţilor este în scădere. Pe primul loc se află guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, (39,4%, în iulie, comparativ cu 41,9% la sfârşitul lunii mai), urmat de premierul Victor Ponta, în ușoară scădere (39,2%, în iulie, comparativ cu 40,7% în mai).

Pe locul al treilea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este cotat cu un nivel de încredere de 37,4%. Este urmat de Klaus Iohannis, cu 30,2%. Prezidențiabilul USL, Crin Antonescu, se clasează pe locul cinci, cu 29, 6%.

Urmează Mihai Răzvan Ungureanu, cu 24,7%, în scădere însă față de cei 26,2% care îi acordau credit la sfârşitul lunii mai. Următorul clasat este preşedintele Traian Băsescu, care se numără printre puţinele personalităţi care îşi conservă încrederea (23,5% în iulie, 23,3% la sfârşitul lunii mai).

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.055 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. sursa: evz.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.