Ministrul Transporturilor a anunţat când va fi gata autostrada Sibiu-Piteşti!

349

Şeful de la Transporturi, Ioan Rus, a anunţat, duminică, anul în care autostrada care va uni Sibiul de Piteşti. De asemenea, CNADNR susţine că, în urma câştigării procedurii de achiziţie publică, s-a intrat în faza posibilelor contestaţiilor.

autostrada

Lucrările la viitoarea autostradă Sibiu-Pitești ar trebui finalizate în 2018, acesta fiind un orizont optimist, a declarat, duminică, ministrul Transporturilor, Ioan Rus. „Orizontul propus de noi este 2018. Și pentru Sibiu-Pitești și pentru Iași-Târgu Mureș. Este un orizont optimist, dată fiind complexitatea lucrărilor, dar să vedem. În măsura în care o să reușim să facem lucrarea pe tronsoane și o să putem implica mai multe companii în finalizarea lucrărilor, eu sper să reușim ca, până în 2018, să avem legături între Moldova și Transilvania și între sudul României și Transilvania”, a declarat, șeful de la Transporturi, într-un interviu pentru Agerpres.

[contextly_auto_sidebar id=”z0Ng5c5TvhspC39sjcZ4AQRPIWbc1ct6″]

Faza de depunere a contestațiilor

De altfel, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a anunțat recent care sunt urmatoarele etape ale proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești. Mai exact, reprezentanții CNADNR susțin că în data de 11.02.2015 a fost comunicat ofertanților rezultatul procedurii de achiziție publică, câștigătorul fiind Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala București — Tecnic Consulting Engineering Romania SRL. În prezent, Procedura de achiziție publică se afla în perioada de depunere a unor posibile contestații împotriva rezultatului procedurii. „În data de 31.03.2012 a fost demarată procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de achiziție publică care a avut ca obiect ‘Revizuirea Studiului de Fezabilitate Autostrada Sibiu-Pitești. În data de 13.09.2012, urmare a observațiilor JASPERS/AM POS-T referitoare la necesitatea modificării Caietului de Sarcini, conform prevederilor art. 209 alin. (1) lit. c) coroborat cu art. 209 alin. (4) lit. b) din OUG nr. 34/2006, cu modificările și completările ulterioare, procedura de achiziție publică mai sus menționată a fost anulată. Precizăm că valoarea estimată a fost de 61.930.486,8 lei. Astfel, având în vedere că procedura de achiziție publică a contractului de servicii se afla în faza de evaluare a ofertelor, modificarea Caietului de Sarcini nu mai era posibilă, motiv pentru care a fost necesară anularea procedurii, inclusiv neefectuarea plății. În data de 31.05.2014 a fost demarată procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de achiziție publică ce are ca obiect ‘Revizuire/Actualizare Studiu de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Pitești”, se arată într-un comunicat remis presei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. XO scrie

    Cred ca a vrut sa zica 2081. Spor la sapat Rusule!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.