Ora de Sibiu
Știri in direct

Două proiecte Erasmus+ KA2 ȋn desfășurare la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Sibiu

1.118

 Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Sibiu este partener ȋn două proiecte strategice Erasmus+, axa prioritară KA2 – Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici, proiectele se vor desfăşura pe o perioadă de doi ani, începând cu anul școlar 2016 -2017, fiind co-finanțate de Comisia Europeană şi aprobate prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare ȋn Domeniul Educației şi Formării Profesionale din Romania.

   “Participarea la aceste proiecte reconfirmă dimensiunea europeană a liceului nostru.”, a afirmat profesor Dorina Cismaș, directorul Liceului Teoretic “ Onisifor Ghibu ” Sibiu.

Primul proiect intitulat Teach AIR / Learn AIR- Awareness-Integration-Respect abordează fenomenul migrației ȋn Europa ȋn contextul evenimentelor actuale, când mii de oameni din țările Orientului Mijlociu şi din Africa, afectate de război, au decis să emigreze ȋn diferite țări europene pentru a ȋncepe o nouă viață.

Astfel, acest fenomen ȋn masă este abordat şi din perspectiva sistemelor de educație din câteva țări europene, şi anume modul ȋn care tinerii care provin din alte țări, din medii culturale şi religioase diferite și care vorbesc doar limba maternă vor putea fi integrați ȋn societatea ȋn care au ales să trăiască.

ghibu-proiect
Întâlnirea coordonatorilor proiectului Erasmus KA2 “Teach AIR / Learn AIR- Awareness-Integration-Respect” în care este implicat Liceul ”Onisifor Ghibu” din Sibiu

Ţările participante ȋn acest proiect strategic sunt Norvegia (țara coordonatoare), Austria, Germania, Franța şi România.

În perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2016 a avut loc ȋn Penzberg, Germania, ȋntâlnirea coordonatorilor, prilej cu care s-au stabilit activitățile care se vor desfăşura pe parcursul celor doi ani de proiect şi care se bazează pe implicarea elevilor şi a cadrelor didactice ȋn conştientizarea fenomenului migrației la nivel european. La această întâlnire au participat prof. Nicoleta Tănasă (coordonatorul proiectului) și prof. Lavinia Radu.

Al doilea proiect Erasmus+ KA2 se numește Green Jobs for Our Planet Earth la care vor participa  România, Matinica, Spania, Norvegia, Lituania, Italia, Germania și Anglia, iar prima întâlnire transnațională de proiect va avea loc în Lituania în perioada 21-25 noiembrie 2016. La această întâlnire vor participa profesoarele sibience coordonatoare, Laura Pitariu și Dana Arvunescu, întâlnire ce va  viza  planificarea activităților de proiect și distribuirea sarcinilor de lucru între școlile partenere.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...