Mijlocaşul celor de la Gaz Metan Mediaş, Alexandru Curtean, a vorbit pentru oradesibiu.ro, despre planurile sale de viitor. Noul transfer al celor de la Timişoara a spus că îşi doreşte ca să joace în UEFA Champions League în tricoul noii sale echipe şi apoi să plece pentru a juca în campionatul Spaniei, Primera Division. Curtean a mărturisit că este admiratorul lui Zinedine Zidane, fost internaţional francez.

Cum ai ajuns la Mediaş? Cum a fost la început?

Am ajuns la Mediaş încă de pe vremea lui Silviu Dumitrescu. Am plecat de la FC Sibiu din divizia C. Pentru mine atunci a fost un salt important. Un merit important în aducerea mea la Gaz Metan, l-au avut actualul antrenor Cristi Pustai şi fostul arbitru Pârvulescu. Nu mi-a fost greu să plec de acasă, pentru că mai fusesem plecat la U Cluj, pentru jumătate de an. A fost mai greu la început, dar acum este bine.

De ce ai ales Timişoara?

În România eu îmi doream să ajung la două echipe, Poli Timişoara sau CFR Cluj. Am ales Timişoara pentru că este o echipă mare, cu tradiţie, cu suporteri extraordinari. De fapt tot ce înseamnă Timişoara m-a impresionat. Oraşul, oamenii, modul de viaţă. Sunt extrem de bucuros că o să merg acolo din vară.

Ce părere ai de Balint?

Nu îmi permit eu să îl analizez ca antrenor. Este însă un mare cunoscător al fotbalului, este tânăr şi cu viziuni moderne în privinţa jocului de fotbal. Pentru mine contează că este şi român. Abia aştept să lucrez cu dânsul.

În cât timp ai fost convins să meargi la Poli? A contat crezi şi faptul că le-ai dat trei goluri în tur?

Păi din momentul în care am primit oferta şi condiţiile de transfer şi până am acceptat, sincer vă spun că nu a fost mai mult de o zi. Mi-am dorit să ajung acolo, aşa că nu a fost dificil să mă decid. Acum cred că umpic acolo au contat şi cele trei goluri pe care le-am dat la Mediaş.

De ce ai refuzat Steaua?

Trebuie să lămurim un aspect. Eu nu am refuzat Steaua. De fapt eu personal nu am refuzat pe nimeni. Nu eu am fost cel care a negociat transferul meu. Nici nu ştiu dacă cei de la Steaua au făcut vreo ofertă pentru mine. Oricum nu mai contează acum.

Ce model ai în fotbal?
O repet în totdeauna cu plăcere. Zinedine Zidane este modelul meu ca fotbalist. Nu încerc să îl copiez. Doar că mi-a plăcut extrem de mult de el şi de mic l-am admirat. A fost un fotbalist extraordinar.

Ce speri de la retur?
Păi în primul rând vreau să las Mediaşul în liga 1, deci îmi doresc foarte mult să scăpăm de la retrogradare. Acum avem antepenultima şansă şi plecăm din poziţia de outsider. Ne va fi greu dar nu imposibil.

Unde visezi să joci peste 5 ani?

Peste cinci ani? Sincer mi-aş dori să ajung în străinătate. Pentru mine cred că s-ar potrivii cel mai bine campionatul Spaniei. Acolo se joacă un fotbal mai plăcut şi spectaculos, care nu e bazat pe forţă. Sper să am şansa să joc acolo în viitor. Deocamdată însă sunt în România şi îmi voi face datoria la echipele la care voi juca aici.

Visezi la Naţionala României?

Normal că visez. Cine nu îşi doreşte să joace la Naţională. Sper să joc cât mai bine şi să ajung cât mai repede în vederile selecţionerului. Cred că şi prin faptul că voi merge laa Poli o să am şanse mai mari să ajung acolo. Sper să şi reuşesc.

Te aşteptai să pleci de la Mediaş aşa de repede?

Ei nu plec chiar aşa de repede. Sunt aici de cinci ani. Sincer îmi doream ca după primul an de liga 1 să reuşesc să merg la o echipă mai mare. Mă gândeam uneori la asta. Acum nu am visat că după un retur se va şi întâmpla lucrul acesta.

Nu îţi este frică de faptul că ai putea să fi rezervă la echipa la care vei merge?

Păi nici nu cred că merg la vară ca titular la Poli. Sper să primesc şansa să demonstrez ce pot şi să arăt prin jocul meu că merit să joc titular. Ar fi o prostie să mă gândesc că merg acolo ca titular.

Vei juca împotriva lui Poli în retur? În tur le-ai dat trei goluri.

Nu ştiu încă dacă îmi va permite contractul şi dacă nu cumva este caluză că nu am voie să joc împotriva lor. Dacă voi aveea voie să joc şi antrenorul Pustai va considera că trebuie să joc, voi intra pe teren şi voi juca. Sunt profesionist şi consider că trebuie să îmi fac datoria la echipa pentru care evoluez.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.