Incendiu la Muzeul de Istorie

0 157

Arhiva Muzeului de Istorie, unul emblematic pentru Sibiu, aflat în sediul Primăriei vechi a oraşului, a fost la un pas să se facă scrum. Incendiul a cuprins două camere de la parterul clăditii istorice.

Două încăperi de la Muzeul de Istorie din Sibiu au fost cuprinse de flăcări, luni dimineaţă. Angajaţii muzeului, care se află în apropierea Primăriei şi a muzeului Brukenthal, au stins în primă fază incendiul cu extinctoarele din dotare, iar apoi pompierii au intervenit cu apă. Centrul istoric al Sibiului a vuit în jurul orei 10.00, când către Muzeul de Istorie se îndreptau patru maşini de pompieri şi două ambulanţe.
Pagubele au fost însă minore, iar exponatele din muzeu au scăpat din calea flăcărilor. “Niciun material expus în muzeu nu a fost deteriorat. Doar două încăperi au fost atinse de flăcări, iar mobilierul a avut de suferit. Arhiva muzeului este întreagă. Noi oricum intenţionam ca, de săptămâna aceasta, să închidem muzeul şi să facem un inventar. Incendiul a grăbit acest lucru”, a declarat Sabin Luca, directorul Muzeului Brukenthal, de care aparţine şi Muzeului de Istorie.

[kaltura-widget wid=”08nl7igl48″ width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.