Noile norme europene de ambalare a brânzei pun la pământ cea mai productivă piaţă din ţară, cea din Mărginimea Sibiului. Direcţia Sanitar-Veterinară a amendat luni dimineaţă 14 producători din piaţa Cibin, iar la amiază, în cea mai mare piaţă din Sibiu nu mai rămăsese decât un singur producător cu actele în ordine.

Iuliana Vigariu din Sadu spune că vânzarea merge foarte prost şi că oamenii nu vor mai cumpăra de la ţărani, dacă nu pot gusta brânza, care era principalul avantaj al producătorilor locali. „Noi ne-am depus actele din timp, deşi ne-a costat foarte mult, peste 4.000 de lei”, a spus femeia, singura care mai vindea brânză, luni 2 februarie, în Piaţa Cibin.

Clienţii sunt şi ei dezamăgiţi pentru că veneau să cumpere de la ţărani în primul rând pentru că vor o brânză sănătoasă, netratată industrial şi în al doilea rând pentru că puteau să guste produsul şi să-l compare.

Iuliana Vigariu spune că nu va mări preţul brânzei, deşi a trebuit să investească pentru a fi în acord cu normele europene. „Şi aşa, de vreo 2-3 luni, nu mai vindem nimic”, a mărturisit dezamăgită, femeia.

[nggallery id=11]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu