Ora de Sibiu
Știri in direct

Copiii întorşi din străinătate au probleme de adaptare la şcoală

111

Copiii sibienilor plecaţi la muncă în străinătate care au revenit în şcolile din Sibiu pe parcursul acestui an şcolar au mari probleme de adaptare. Cei mai afectaţi sunt copiii din clasele mici, la care apar şi probleme de exprimare.

La Şcoala Generală nr.4 au fost înscrişi de la începutul anului şcolar nu mai puţin de şase elevi reveniţi în ţară cu părinţii. Antonia Ştefana Pâzgu are nouă ani, s-a născut în Spania şi a venit cu părinţii ei this website cleocin înapoi în ţară. La Sibiu este elevă în clasa a II-a, după ce primul an de studii l-a terminat în Spania. Antonia are about viagra capsules încă probleme cu rostirea cuvintelor româneşti. Este însă tot timpul zâmbitoare şi este convinsă că în scurt timp va vorbi perfect. “Acolo nu aveam ş, ţ, î, ă şi acum îmi este puţin greu, dar de când am descoperit româna, îmi place foarte mult şi o să o învăţ foarte bine”, ne-a spus Antonia.

Cât despre programul de la şcoală, ea vede anumite diferenţe. “În Spania stăteam la şcoală de la 9.00 până la 17.00, iar aici programul este mult mai scurt. Atât orele, cât şi temele le făceam la şcoală, dar îmi place mai mult aici, pentru că mi-am făcut şi foarte mulţi prieteni”

Reînscriere cu acord de la Minister

Reînscrierea copiilor în învăţământul românesc se face numai cu acordul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, care echivalează anii de studii urmate la şcolile din străinătate. Dosarul fiecărui copil care vrea să revină la studii în România trebuie să conţină foaia matricolă în original de la şcoala unde a promovat, situaţia la învăţătură pentru fiecare an în parte făcut în străinătate, traduceri legalizate după aceste documente şi copii după paşaport şi după certificatul de naştere.

Primește titlurile instant

Citește și

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...