Condiţii excelente de schi la Păltiniş

183

La Păltiniş se schiază astăzi în condiţii excelente, iar vremea se menţine bună pentru sporturi de iarnă pe tot parcursul week-end-ului.


Pârtia de la Păltiniş se află în condiţii excelente de schi, iar telescaunul funcţionează la parametri normali şi îşi aşteaptă turiştii. La Păltiniş a nins din abundenţă în ultimele două zile, iar stratul de zăpadă de pe pârtie este excelent pentru sporturile de iarnă. „Condiţiile de schi de la Păltiniş sunt foarte bune, iar pârtia e excelentă”, spune şi Adrian David, şeful serviciului Salvamont Sibiu.


În schimb, la Bâlea Lac există pericolul unei valanşe. „Riscul de avalanşă este de 3 din 5 în acest moment în Munţii Făgăraş, dar probabil astăzi va fi ridicat la 4. La Bâlea Lac ninge şi în acest moment. Toate traseele montane superioare cabanelor sunt închise încă din noiembrie, pentru că au devenit foarte periculoase după căderile masive de zăpadă”, mai spune Adrian David.

La Gura Râului nu se poate schia deocamdată, pentru că este în continuare prea cald. „Nu am mai pus nici tunurile de zăpadă, pentru că avem nevoie de temperaturi de cel mult minus 3 grade, ceea ce nu am mai avut demult. Instalaţiile sunt în acest moment oprite, dar avem speranţe că în acest week-end se va răci şi se va putea schia. La Gura Râului a nins, dar pentru că este foarte cald, zăpada nu poate fi bătută pe pârtie”, a declarat, pentru oradesibiu.ro, Dani Munteanu, de la pârtia „Trecătoarea Lupilor”.


La Sibiu va ninge în continuare, până miercuri, iar temperaturile vor fi cuprinse între minus 7 şi plus 2 grade Celsius. De joi, vremea se va încălzi uşor şi vom avea maxime de până la 4 grade Celsius.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.