Proaspăt „uns” ca purtător de cuvânt al PNL Sibiu, fostul senator Nicolae Neagu a atacat bugetul guvernului Boc şi pe foştii colegi de partid de la PDL. Liberalul Eugen Mitea s-a dezlânţuit la adresa fostului său coleg, deputatul Cornel Ştirbeţ.


Liberalii au pus din nou tunurile pe foştii colegi din alianţa DA. Abia instalat luni ca purtător de cuvânt la PNL Sibiu,  de către preşedintele interimar al liberalilor, Eugen Mitea,  fostul senator Nicolae Neagu, a turnat acuze, timp de o jumătate de oră, la adresa foştilor colegi de la PDL, aflaţi acum la Guvernare.

Neagu a criticat în termeni duri bugetul făcut de Guvernul Boc şi dar a vorbit şi de o posibilă unificare a forţelor de dreapta. Acesta crede că atât timp cât PDL-ul este prieten cu PSD-ul acest lucru nu este posibil. „O variantă în timp, de o posibilă unificare a forţelor de dreapta, respectiv PNL cu PDL poate să fie viabilă, dar în niciun caz PDL-ul nu poate trata partidul nostru pe picior de superioritate. Suntem în timpul în care o formaţiune de dreapta, PDL, a preferat să facă un guvern cu un partid de stânga, adică cu PSD, cu care sunt prieteni buni. Atât de buni încât bugetul de stat, votat de parlamentarii acestor partide nu este al României” a spus Neagu. Acesta crede că bugetul este unul fără noimă şi nicio prioritate, în care s-au alocat bani pentru ascultatul telefoanelor. „Este un buget pe care eu personal, dacă eram senator nu îl votam. Este un buget al suferinţei, este un buget care nu are nicio prioritate, este un buget din care nu s-a alocat niciun ban pentru cercetare ci doar pentru a fi ascultaţi” a mai opinat Neagu.

Mitea l-a atacat pe Ştirbeţ

Eugen Mitea, preşedintele de tranziţie al PNL-ului, după ce a criticat şi el bugetul de stat, a atacat punctual toate declaraţiile publice făcute de PDL-istul Cornel Ştirbeţ. Mai întâi l-a contrazis pe acesta în privinţa debranşărilor făcute de Apă Canal, săptămâna trecută. „Apă Canal a procedat corect şi legal în ceea ce a făcut. Societatea este prinsă în programe de finanţare în care dacă nu îşi îndeplineşte anumiţi indicatori, poate să piardă aceste programe” a spus Mitea. Acesta spune că ştie şi de ce Ştirbeţ nu ar prea vrea ca forţele de dreapta să se unifice pe viitor. „Păi asta ar însemna ca dumnealui să vină să se uite în ochii celor pe care i-a trădat şi normal că nu poate să facă aşa ceva” a mai spus fostul viceprimar al Sibiului.

Neagu îl laudă pe prefect

Fostul senator nu vede imposibilă o menţinere în funcţie, a actualului prefect Ilie Mitea. Neagu l-a atacat direct şi pe nominalizatul PDL-ului la funcţia de prefect, Constantin Trihenea. „Ar fi un gest de mare înţelepciune dacă PDL-iştii l-ar menţine la Prefectură pe Ilie Mitea, pentru că este un om care chiar a făcut ceva pentru judeţ spre deosebire de cei dinaintea lui. Oricum văd că domnul Trihenea stă cu geamantanul făcut, ca să fie numit prefect. Nu m-ar surpinde ca Mitea să rămână în continuare prefect, pentru că repet, este un om competent” a mai punctat Neagu.

[kaltura-widget wid=”irpckq7x3o” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns