90 de medici de familie din cei 249 înscrişi în evidenţele Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu şi-au depus până în această dimineaţă cereri de concediu pentru

cele trei zile de protest. Deşi protestul s-a suspendat, alţi şapte vor lipsi deoarece sunt deja în concediu de odihnă.

Conform prevederilor legale, medicii ar trebui să fie înlocuiţi pe perioada în care lipsesc de la cabinet. “Conform ordonanţei 522/236/2008, medicul de familie care lipse;te mai puţin de 30 de zile trebuie să prezinte o convenţie cum că este înlocuit de un alt cadru medical”, a declarat, pentru oradesibiu.ro, Lăcrămioara Bogdan, purtător de cuvânt al CAS Sibiu.

personal statement writers

Celor 90 de medici care au depus cererea de concediu pentru zilele de protest li se adaugă alţi 7 medici care sunt în această perioadă în concediu de odihnă, fără a avea vreo legătură cu acţiunea demarată.

FASTHOMEWORKK.COM

UPDATE: Medicii de familie au anunţat, marţi, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS, că renunţă la protestele anunţate de miercuri până vineri, întrucât au fost găsite soluţii pentru acordarea unui buget rezonabil pentru asistenţa medicală primară.

zp8497586rq
zp8497586rq

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Un răspuns la “UPDATE: Aproape 100 de medici de familie şi-au depus cereri de concediu, dar protestele s-au anulat”

  1. Am vazut un interviu la Realitatea TV Sibiu. Cu o doamna doctor, care isi facea calcule…cu cat ramane ea in mana, dupa ce plateste tot ce are de platit la cabinet. 3.000 de lei NET ! si era tare nemultumita !
    In conditiile in care un medic specialist din spital (care apropos are mai multa scoala decat medicii de familie, adica medicul de familie are doar cei 6 ani de facultate + 2 ani de stagiatura, iar medicul specilist are in plus cu 3-5 ani – partea de rezidentiat ), in conditiile acestea, ziceam, medicul rezident castiga 1700 de lei pe luna, eu zic ca medicii de familie ar trebui sa taca si sa fie multumiti !
    Unde mai pui ca majoritatea dintre ei te trimit imediat la un medic specialist . Prin urmare, te duci la medicul de familie, te consulta, iti mai ia o tensiune si te trimite la spital. Pentru asta, vor mai mult de 30 de milioane pe luna ?????
    Hai sa fim seriosi !

Comments are closed.