Sute de sibieni s-au grăbit să plătească apa

Sibienii au dat buluc la casieriile Apă Canal de frica debranşărilor. Societatea de distribuţie a apei a mai recuperat încă o parte din restanţele asociaţiilor cu datorii.


Debranşările de săptămâna trecută i-au speriat pe consumatori sibienii. Gândul că ar putea să rămână fără apă în plină iarnă i-a determinat pe cei mai mulţi să meargă la casieriile SC Apă Canal SA, ca să îşi achite facturile fie restante fie noi. Atât luni, cât şi marţi la casieria Apă Canal din Piaţa Mică a fost coadă. Oamenii spun că de obicei îşi plăteau facturile odată la două luni, dar de când au văzut că Apă Canal a debranşat mai multe asociaţii cu datorii, preferă să vină din timp să achite datoriile. „Am văzut la televizor că săptămâna trecută au tăiat apa prin mai multe cartiere. Apoi am vorbit cu o vecină aseară şi am decis să venim împreună să plătim facturile. Eu nu am decât două, pe ultimele două luni” a spus Anişoara Bârlea, de pe strada General Bălan. Şi casierele spun că încasările sunt mai mari ca de obicei. „De obicei lumea venea cu preponderenţă în jurul date de 15 a fiecărei luni, dar într-adevăr acum este mai aglomerat ca oricând” a spus una dintre casierele de la de la Apă Canal.

Încăsările cresc

Reprezentanţii SC Apă Canal Sa Sibiu, spun că din cei 60.000 de lei restanţi de la asociaţiile debranşate săptămâna trecută, mare parte din sumă a fost achitată în aceste zile. Apă Canal se aşteaptă ca şi încasările făcute din aceste zile să fie mult mai mari decât în lunile anterioare. „Noi am avut de recuperat de la acele asociaţii 460.000 de lei din care săptămâna trecută primisem aproximativ 400.000 de lei. Am înţeles că din restul de 60.000 au mai fost plătiţi o mare parte în această săptămână” a spus Thomas Roth, purtător de cuvânt al SC Apă Canal, care recunoaşte că aglomeraţia de la casierii este şi un efect al acţiunilor făcute de Apă Canal, săptămâna trecută.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns