Ora de Sibiu
Știri in direct

Mulţi absenţi şi note mici în sesiunea specială a tezelor cu subiect unic

61

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a nu s-au înghesuit să se prezinte nici la sesiunea special organizată pentru ei de Ministerul Educaţiei. Dintre cei care s-au prezentat totuşi, puţin peste jumătate au reuşit să obţină o notă de trecere.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a centralizat rezultatele primelor trei probe susţinute de elevii sibieni în sesiunea specială a tezelor cu subiect unic. Dacă la limba şi literatura maternă, procentul de promovabilitate a fost de sută la sută, la celelalte discipline, doar jumătate dintre elevii prezenţi au obţinut o notă de trecere.

Proba destinată doar elevilor de clasa a VIII-a, cea la alegere între istorie şi geografie, a fost susţinută de doar 23 de elevi din totalul de 98 înscrişi pe listele Inspectoratului. Doar cinci elevi din 10 au obţinut o notă de trecere la istorie, în timp ce la geografie notele de trecere au fost în număr de nouă, din totalul de 13 elevi prezenţi.

La limba şi literatura română s-au prezentat 46 de elevi din clasa a VII-a din totalul de 122 de înscrişi, iar la clasa a VIII-a s-au prezetat doar 18 din 46 de înscrişi.

Procentele arată că jumătate dintre elevii de clasa a VII-a au obţinut o notă peste 5, iar la clasa a VIII-a procentul de promovabilitate a fost de 61,11%.

Doar şase note maxime

Dintre cei care au reuşit să treacă cu bine de aceste teste, cei mai mulţi au obţinut note de 6 şi 7. Aceleaşi statistici arată că notele de 10 au fost doar şase, toate fiind obţinute de elevii care au dat teza la istorie.

Situaţia finală va fi prezentată săptămâna viitoare, când ISJ va centraliza şi notele la matematică, probă care a fost susţinută joi de elevii sibieni.

zp8497586rq

Primește titlurile instant

Citește și
Loading...

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...