Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a nu s-au înghesuit să se prezinte nici la sesiunea special organizată pentru ei de Ministerul Educaţiei. Dintre cei care s-au prezentat totuşi, puţin peste jumătate au reuşit să obţină o notă de trecere.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a centralizat rezultatele primelor trei probe susţinute de elevii sibieni în sesiunea specială a tezelor cu subiect unic. Dacă la limba şi literatura maternă, procentul de promovabilitate a fost de sută la sută, la celelalte discipline, doar jumătate dintre elevii prezenţi au obţinut o notă de trecere.

Proba destinată doar elevilor de clasa a VIII-a, cea la alegere între istorie şi geografie, a fost susţinută de doar 23 de elevi din totalul de 98 înscrişi pe listele Inspectoratului. Doar cinci elevi din 10 au obţinut o notă de trecere la istorie, în timp ce la geografie notele de trecere au fost în număr de nouă, din totalul de 13 elevi prezenţi.

La limba şi literatura română s-au prezentat 46 de elevi din clasa a VII-a din totalul de 122 de înscrişi, iar la clasa a VIII-a s-au prezetat doar 18 din 46 de înscrişi.

Procentele arată că jumătate dintre elevii de clasa a VII-a au obţinut o notă peste 5, iar la clasa a VIII-a procentul de promovabilitate a fost de 61,11%.

Doar şase note maxime

Dintre cei care au reuşit să treacă cu bine de aceste teste, cei mai mulţi au obţinut note de 6 şi 7. Aceleaşi statistici arată că notele de 10 au fost doar şase, toate fiind obţinute de elevii care au dat teza la istorie.

Situaţia finală va fi prezentată săptămâna viitoare, când ISJ va centraliza şi notele la matematică, probă care a fost susţinută joi de elevii sibieni.

zp8497586rq

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News