Peste 1800 de autoturisme au fost găsite parcate ilegal sau staţionate neregulamentar pe domeniul public într-un interval de o lună de zile.

Serviciul Public Poliţia Comunitară Sibiu a organizat în perioada 21 ianuarie – 22 februarie 2009 o amplă acţiune privind prevenirea, depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care încalcă prevederile HCL 210/2001 şi a HCL 394/2008, care reglementează staţionarea, parcarea, circulaţia autovehiculelor pe trotuar, spaţii verzi, blocarea căilor de acces, oprirea în staţiile aparţinând Tursib, precum şi expunerea spre vânzare a autoruismelor pe domeniul public. În urma acestei acţiuni, agenţii poliţiei comunitare au identificat 1817 de autoturisme ca fiind staţionate sau parcate neregulamentar, dar şi expuse spre vânzare pe domeniul public. “Dintre acestea, 621 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, iar pentru un număr de peste 1000 de autoturisme au fost luate măsuri în vederea identificării proprietarilor şi sancţionării acestora. Alţi 200 de conducători auto au fost identificaţi cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare” a declarat Carmen Câmpean din cadrul Biroului de presă al Primăriei Sibiu. Zonele în care au acţionat poliţiştii comunitari au fost Centru istoric – inelul central, bulevardele Vasile Milea, Mihai Viteazu, Victoriei; strada Lungă, Rusciorului, Rahovei, Nicolae Iorga, Oituz, Luptei, Cernei, Moldoveanu, Ştefan cel Mare, Valea Aurie, Tilişca, Calea Dumbrăvii, Piaţa Cibin, Piaţa Gării. Municipalitatea informează conducătorii auto că astfel de acţiuni vor continua şi pe viitor fiind vizate toate zonele oraşului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Join the Conversation

2 Commentarii

  1. La ce folos amenzile astea, daca atunci cand un “destept” sau “desteapta” isi parcheaza masina in drept cu a ta si nu mai poti pleca la servici? Pentru asa ceva nu se dau amenzi?