Federaţia Rusă de Tenis a închiriat pe propria cheltuială sitemul „hawk eye” folosit la turneele mari de tenis pentru care au plătit 60.000 de dolari ca să fie adus la meciurile din Cupa Davis de săptămâna viitoare de la Sibiu.

Dacă asupra instalării lojelor de pe marginea terenului amenajat în Sala Transilvania încă mai planează suspiciuni din cauza faptului că afaceristul Aurel Munteanu a dat ordin muncitorilor săi ca acestea să fie demontate şi scoase din interiorul sălii, în schimb legat de condiţiile de monitorizare ale meciurilor de săptămâna viitoare, Federaţia Română de Tenis a primit un ajutor nesperat. LA Sibiu, la sediul Consiliului Judeţean, for care patronează Sala Transilvania, au ajuns componentele sitemului de corectare ale erorilor de arbitraj, cunoscut sub numele de „hawk eye”, el fiind închiriat de cătefederaţia omoloagă din Rusia. „Transportul a sosit joi dimineaţă şi acum aşteptăm să vină luni cei de la ITF să îl monteze. Din câte ştiu eu ruşii au dat 60.000 de dolari pentru chiria pe perioada cât acest sistem este utilizat la Sibiu” a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Banciu. Sistemul a fost adus de la o firmă de specilitate din Anglia. Sistemul este format din zeci de senzori, 10 camere de luat vederi şi monitoare separate pentru fiecare cameră, dar şi 2 ecrame gigant pe care spectatorii pot urmării reluări în timpul meciurilor.

Bani de la Sibiu

Consiliul Judeţean Sibiu a aprobat joi dimineaţă acordarea unui ajutor financiar de peste 126.000 de lei pentru organizarea meciurilor de Cupa Davis de la finele săptămânii viitoare. Finanţarea a fost prinsă în agenda cultural-sportivă  pentru anul în curs. De menţionat că suma acordată reprezintă aproximativ 1+ la sută din cele 1,14 milioane de lei împărţite la 151 de cereri de finanţare aprobate.

Comentariul meu

Lasă un răspuns