Pericolul de avalanşe în Munţii Făgăraş a dus la amânarea concursului de sâmbătă. Organizatoriiau luat decizia aceasta din cauza ninsorilor căzute în zona Bâlea.

Xventure Offroad Romania a luat decizia de a amâna ediţia din acest an a competiţiei de freeride Inferno datorită căderilor mari de zăpadă înregistrate în ultimele zile în zona Bâlea Lac – Bâlea Cascadă. În urma consultarilor avute cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu şi cu reprezentanţii Salvamont, s-a decis ca această competiţie nu s-ar fi putut desfăşura în condiţii de maximă siguranţă pentru participanţi întrucât riscul de producere a unor avalanşe în zona se va menţine şi pentru acest week-end. „Am sperat până în ultimul moment că vremea se va imbunătaţi însă din informaţiile primite din partea autorităţilor zona Bâlea rămâne în continuare nesigură.  O să anunţăm din timp data la care vom reprograma concursul” a declarat Martin Freinademetz organizatorul competiţiei.

Azi dimineaţă organizatorii celui mai spectaculos concurs de de freeride „Inferno”, care se adresează exclusiv practicanţilor de snowboard şi schi extrem din România,  anunţaseră că se gândesc să modifice traseul. Startul trebuia să fie dat de undeva de deasupra cascadei de la Bâlea. „Până azi dimineaţă la ora 10.30 se înscriseseră 35  de concurenţi din Bucureşti, Arad, Timşoara, Ploieşti, Cluj, Târgu Mureş, Miercure Ciuc şi Sibiu. Înscrierile continuă la adresa info@xventure.net.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns