Nu se vor mai face săpături în Sibiu fără depunerea unei garanţii

1 107

Primarul Klaus Johannis va propune consilierilor locali să voteze un regulament pentru refacerea carosabilului şi trotuarelor după lucrările efectuate în oraş. DPC-ul va fi societatea care va executa lucrările de reparaţii.

Deranjat că străzile Sibiului arată ca nişte tranşee rdin cauza lucrărilor ce au necesitat spargerea carosabilului şi a trotuarelor, Johannis vrea neapărat un regulament clar în privinţa refacerii străzilor sparte. Cum în Sibiu în ultimii ani s-au eliberat peste 1300 de avize de săpături numai pentru reparaţiile sau modernizările de la reţeaua de apă şi canalizare şi încă alte câteva sute pentru reparaţiile făcute la reţelele de gaze şi electricitate, Primăria vrea ca pe viitor să găsească altă modalitate de a obliga firmele ce execută astfel de lucrări să nu mai lase în urma lor străzi ciruite.

„Regulamentul de acum spune că se dă o amendă, care însă nu acoperă nici a zecea parte din cheltuielile aferente reparaţiilor şi de aceea firmele lasă deliberat totul nereparat” a spus joi Johannis. n În regulamentul pe care îl va prezenta consilierilor locali, luna viitoare, va fi stipulat şi faptul că se va percepe o garanţie începerea lucrărilor. Amenziile vor fi şi ele mai mari. „Doar cei de la Drumuri şi Prestări Construcţii se vor ocupa de refacerile carosabilului şi trotuarelor după astfel de lucrări. Vom avea în noul regulament şi un capitol legat de amenzile aplicate celor care nu respectă regulile” a mai explicat primarul Sibiului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. un cetatean vigilent scrie

    C-am tarziu aceasta propunere, vezi str. Oituz(rupta de gaz), str. Raului(in dreptul Flaro), Turnului(rupta de gaz), aste sunt cele pe care le stiu si cred ca sunt nenumarate strazi, unde utilitatile(gazu, apa canal si electrica) vin si sparg cu scuza nerusinata ca au o avarie, si asa s-au scos. Unde sunt strazi de trafic mare acolo macar apa – canal asfalteaza, dar niciodata nu pot aduce refacerea carosabilului la forma initiala(exemplele fiind multe vezi bd. Coposu).

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...