Cel mai spectaculos concurs de snowboard şi schi extrem din România se ţine în zona Bâlea

Organizatorii competiţiei de freeride „Inferno”  au stabilit că acesta se va ţine sâmbăta viitoare, startul urmând să fie dat la Bâlea Lac.

Pasionaţii coborârilor cu snowboardul sau schiurile, la limita extremului, se pot bucura de faptul că cea de-a treia ediţie a competiţiei de freeride „Inferno” a fost reprogramată în ultimul week-end din luna martie. Astfel sâmbăta viitoare, împătimiţii sporturilor de iarnă vor avea astfel un ultim prilej de a se bucura de acest sezon de ski, la acea dată zona Bâlea fiind probabil singura din ţară în care se mai pot practica snowboard-ul şi schi-ul. Concursul nu s-a putut desfăşura la data stabilită inţial, 14 martie, datorită căderilor abundente de zăpadă care s-au înregistrat în săptămâna dinaintea competiţiei şi care au făcut ca gradul de instabilitate a stratului de zăpadă din zona Bâlea Lac – Bâlea Cascadă să fie foarte mare. „Datorită condiţiilor meteo nefavorabile, la data la care a fost programat inţial concursul, exista un risc mare de producere a unor avalanşe, inclusiv pe pante puţin abrupte. Sporturile extreme implică un anumit grad de periculozitate dar n-am vrut să riscăm inutil. Până sâmbăta viitoare, zăpada va avea timp să se aşeze iar traseul va redeveni sigur pentru participanţi. Ultimul week-end de schi din acest sezon va fi sărbătorit la Bâlea aşa cum se cuvine, adrenalină cât încape şi distracţie.” a declarat Martin Freinademetz, organizatorul competiţiei.

Se reiau înscrierile

La ediţia din acest an s-au înscris deja peste 50 de concurenţi din Sibiu, Bucureşti, Arad, Timşoara, Ploieşti, Cluj, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc, iar reprogramarea concursului a dus implicit la redeschiderea listei pentru cei ce doresc să participe la „Inferno”. Cei care doresc să li se alăture,  sunt rugaţi să acceseze site-ul oficial al evenimentului www.inferno.ws şi să trimită un e-mail pe adresa info@xventure.net care să conţină datele de contact şi categoria la care doresc  să se înscrie, schi sau snowboard. Casca şi un detector în caz de avalanşă sunt obligatorii, iar echipamentele de protecţie suplimentare sunt recomandate. Taxa de înscriere este de 40 de lei de persoană.

Comentariul meu

Lasă un răspuns