fbpx

Muzica retro salvează cluburile sibiene

334

Ajunse de criza economică, cluburile caută soluţia de supravieţuire. Majoritatea au redus preţurile cu cel puţin 15 la sută şi au venit cu meniuri speciale pe timp de criză. Cea mai spectaculoasă schimbare este însă la ingredientul principal al distracţiei de noapte, muzica.

Cluburile care în urmă cu un an nici nu concepeau să schimbe tonul, promovează acum din plin muzica retro spre satisfacţia celor ce adoră petrecetrile nocturne. În clubul Union, muzica nouă nu mai răsună demult, iar DJ-ii mixează seară de seară numai hituri ale anilor 80’-90’. Locaţiile cele mai „de fiţe” din oraş, au renunţat la liniile muzicale bazate numai pe genul de clubbing, făcând loc la seri speciale de retro. Aşa se face că Liquid, Cotton sau Gaudi, au cel puţin odată pe săptămână o seară exclusiv cu muzică veche, acestea fiind de altfel şi zilele în care ringurile de dans sunt arhipline. Pub-urile în care hiturile din 60’ – 90’ răsună la greu sunt pline ochi spre satisfacţia patronilor.

Barb Virgil este un patron al uneia din cele mai căutate locaţii din Sibiu. Fost patron al unui club de muzică underground, „Gilu” ştie cel mai bine ce muzică se poartă la Sibiu. „Muzica retro va ajunge cu siguranţă la putere ca să spun aşa. Spre uimirea şi satisfacţia mea am observat că tot mai mulţi tineri vin în pub în căutare de muzică veche, de hituri bune şi cunoscute. De fapt lucrul acesta se întâmplă peste tot în oraş, unde muzica retro face parte din programul oferit de DJ-ii de la pupitre” a povestit acesta. La clubul Oxygen, patronatul povesteşte că muzica retro, salvează adevăratele petreceri şi vânzările într-o perioadă în care numărul de clienţi este în scădere. „Tendinţa este fără doar şi poate către muzica retro. De fapt cover-urile apărute în ultima vreme au impact la public. La noi hiturile vechi sunt cele care ţin atmosfera în priză ca să spun aşa. Cel puţin 50 la sută din muzică este retro” a mai povestit Alexandru Dragomir, de la club Oxygen.


Mania Karaoke

Serile cu karaoke revin şi ele spectaculos. Dacă în toamna anului trecut erau doar două cafe-bar-uri în care clientela putea să îşi încerce talentul  la microfonul unei instalaţii de karaoke, la ora actuală numărul acestora a sărit de zece. Cele mai răsunătoare petreceri cu karaoke şi muzică veche se ţin în Fellini, acolo unde seara de vineri se prelungeşte până în zorii zilei de sâmbătă. „Nu prea am apucat să dorm în vreo noapte de vineri în acest an. Tot pe la 8.00 dimineaţa ajung acasă” povesteşte Dj Dany, cel care întreţine şi atmosfera în pauzele muzicale, de la Fellini, acolo unde vineri noapte au fost peste 300 de sibieni ce au cântat şi au încins atmosfera până spre dimineaţă. Şi în Oldies Pub petrecerile cu karaoke se lungesc miercurea mult după miezul nopţii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. Tavya scrie

  The Rave
  3 Iulie 2009 @ Club Oxygen Sibiu
  Str. Emil Cioran nr. 1A – Casa de Cultura

  The Rave
  Dupa mai bine de 5 ani de pauza, revenim cu un nou rave party, care speram ca va fi doar inceputul.

  DJs:
  * Lygos
  * Cartman
  * Styx
  * R-Tur

  Info:
  * Rave / Happy Hardcore / Techno / Trance / Drum&Bass / Electro / House / Hardcore / Speedcore

  Intrare:
  * 6 LEI pana la ora 00:00
  * 10 LEI dupa ora 00:00

 2. irina scrie

  Muzica retro are ritm ! Iar daca este bine mixata, rezultatul poate fi foarte bun !
  Salut ideea cluburilor de a reveni la muzica retro. Nu sunt de acord cu motivatia: criza economica. Nu cred ca are vreo legatura… Schimbarea era necesara, chiar daca nu va fi pentru mult timp, dar iata un motiv sa mai trec si eu prin cluburi, pe care le-am evitat pana acum tocmai din cauza muzicii pe care personal, nu am inteles-o, daca pot spune asa.
  Oi fi eu de moda veche, ce sa zic ?

 3. alexandra scrie

  acest stil de petreceri este deja bine cunoscut pentru cei ce frecventeaza clubul premier, langa cinematograful arta si va spun sincer ca acolo oamenii chiar se distreaza, eu una ma bbucur ca fitzele s au adunat in alte locuri, la club premier vin doar oameni normali:)

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.