Tursib renunţă la T5, schimbă programul şi traseele şi înlocuieşte casieriţele cu automate

5 190

Consiliul Local trebuie să aprobe joi, noul program de circulaţie pentru 11 trasee ale  TURSIB. În hotărâre este consfiinţită şi desfiinţarea traseului troleibuzului T5.

Schimbarea programului se face în urma unui studiu care a arătat că numărul de călători este mic în anumite intervale orare. Ca urmare autobuzele 2, 6, 51, 111, 112, 115, 116, 117, 118, în zilele lucrătoare, iar 7 şi 9 duminica, vor avea o frecvenţă mai redusă. Directorul Tursib, Adrian Popa vrea să facă astfel economie de carburant şi iar uzura autobuzelor să fie mai mică. „Noile programe de circulaţie conduc la reducerea  cu peste 7800 de kilometri a parcursului autobuzelor, iar consumul de carburanţi şi costurile sunt mai mici” a explicat Popa.

A murit şi T5 dar T1 şi T2 sunt mai rapide

Traseul troleibuzului T5 va fi înlocuit cu traseulde autobuz A92. Ultimele troleibuze care mai circulă în oraş, sunt pe traseele T1 şi T2. „În viitor este posibil să renunţăm definitiv la trolee. Am introdus un autobuz în locul liniei T5 din mai multe motive. Aveam probleme cu macazurile de linie şi eram nevoiţi să circulăm şi pe contrasens, pe una din cele mai aglomerate străzi din Sibiu. În plus, T1 şi T2 au câştigat la capitolul timpi, ele mergând cu o viteză de 15 la sută mai mare, nemaifiind nevoite să treacă prin macazurile cu linia lui T5″ a spus Adrian Popa

Toate traseele se modifică în noiembrie

Adrian Popa susţine că cel mai probabil din toamna acestui an, vor fi reconfigurate toate liniile din oraş. Tursib a comandat un studiu la o firmă de consultanţă din Dresda (Germania), iar după finalizarea acestuia se va şti noua structură a transportului în comun din Sibiu. Acesta spune că toate traseele vor fi schimbate. „La începutul lui aprilie ne vom întâlni cu cei de la firmă, iar din toamnă vom pune în aplicare proiectul. Cel mai probabil vom face acest lucru din luna noiembrie” spune Popa.

Automate în loc de casieriţe

Lipsa unor case de bilete în zone cu trafic intens  a determinat conducerea Tursib să ia decizia ca de luna viitoare să mai monteze aparate automate de vânzare de bilete. „Vom mai monta încă cinci aparate în zone pe care le vom stabili în aceste zile. Intenţia noastră este ca pe viitor să înlocuim majoritatea chioşcurilor de bilete cu astfel de sisteme electronice” a explicat directorul Tursib, Adrian Popa.

Transira dă Consiliul Local în judecată

Potrivit Asociaţiei Transira, care luptă pentru un transport ăn comun ecologic şi civilizat, troleibuzul T5 a fost desfiinţat încă din data de 1  februarie a.c., fără o Hotărâre de Consiliu Local. „Am subliniat acest lucru în plângerea prealabila din 23 februarie a.c. adresată Consiliului Local Sibiu de către Organizaţia Non-Guvernamentală
„Transira” dar am primit nici un răspuns din partea Consiliului Local  Sibiu, motiv pentru care vom continua procedura demarată, adresându-ne  instanţei de contencios administrativ. Faptul că nu există studii de trafic, că se înfiinţează şi  desfiinţeaă trasee fără bază legală, fără fundamentare  tehnico-economică şi fără consultarea societaţii civile, este o  constantă a activităţii Tursib SA Sibiu şi a fost adus la cunoştiinţa  opiniei publice, înca din anul 2006 ” precizează preşedintele Transira, Silviu Sântea într-un comunicat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
5 Comentarii
 1. Silviu scrie

  M-am gandit eu ca aceasta ar fi explicatia. Multumesc.

 2. Silviu scrie

  De ce in ziarul Adevarul articolul (evident, tot sub semnatura lui Dragos Popescu) difera? In sensul ca nu se vorbeste de actiunea ilegala a Tursib.

  1. admin scrie

   Comunicatul dvs. a venit după ce a aparut acel material in Adevarul de Seara

 3. Gogu Carcotasu scrie

  E numai de bine daca e „confiinţită şi desfiiinţarea”.

  Pe cand ne spui despre „copiiiii” strazii?

  1. admin scrie

   Multumim pentru observatie

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.