Bazinul Olimpia are nevoie urgentă  de 1.000.000 de lei pentru reparaţii şi modernizări pentru a putea funcţiona în siguranţă. Acoperişul clădirii  şi trambulina de la bazinul de sărituri în apă, necesită investiţii imediate.

Directorul Clubului Sportiv Municipal Sibiu, Viorel Cintean spune CSM-ul are un plan de investiţii făcut demult, dar Ministerul Tineretului şi Sportului nu a mai finanţat investiţia. Pe de altă parte, când Primăria şi-a manifestat intenţia de a prelua acest bazin, după ce o fetiţă s-a înecat şi toate deficienţele au ieşit la lumină, Ministerul a refuzat să-l dea.  Acoperişul Bazinului a fost schimbat complet în urmă cu 6 ani, dar investiţia de atunci s-a dovedit o afacere a fostului director al Direcţiei Judeţene de Sport Sibiu, Paul Frăsie, care avea în custodie la acea vreme Complexul Sportiv Olimpia.  Acesta este de altfel căutat pentru o fraudă de 150.000 de lei, fiind fugit din ţară. „Planul de reabilitare există, dar banii sunt problema. Avem nevoie de 1.000.000 de lei ca să reparăm acoperişul şi trambulina de sărituri. Lucrările sunt destul de urgente pentru că la acoperiş, când plouă, apar infiltraţii de apă, deoarece aceasta se scurge pe pereţii laterali. Acesta a fost prost făcut de la început, fără izolaţie cu strat dublu. Sunt şi câteva crăpături la el” a explicat Cintean. Pentru că trambulina  este veche de zeci de ani ;i nu mai este omologată, complexul Olimpia nu a mai primit spre organizare nicio competiţie. „Trambulina trebuie adaptată noilor regulamente stabilite de Federaţia Internaţională de Înot şi deocamdată nu se poate lucra la sărituri sincron. Plus de asta este şi alunecoasă. Într-un cuvânt este veche şi trebuie schimbată” spune directorul clubului CSM Sibiu. Acesta speră ca cei 1.000.000 de lei să fie prinşi în bugetul clubului, care încă nu a fost primit de la MTS.

Aceleaşi taxe

Clubul CSM Sibiu nu a mai scumpit biletele de acces la bazine şi sauna Complexului de înot „Olimpia”. „Am decis că intrarea să rămână la nivelul de 15 lei pentru o oră şi jumătate de acces la saună şi bazin de înot” a explicat Viorel Cintean.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Join the Conversation

4 Commentarii

  1. acolo toti sunt incompetenti de la casier ,administrator ,director. sa vadeti acuma ce bazine s-au format in vestiare

  2. incompetentul ala de cintean trebuia de mult dat afara..nu e in stare de nimic e doar un alcoolic anonim care traieste din banii statului..aduceti tineri cu idei noi si care sunt implicati nu batrani la pensie fara nici o urma de implicare..

    1. Multumim de observatie. Intr-adevar saraca. La editare a aparut aceasta greseala, pe care mi-o asum. Sebastian DAVID