Ţigăncile au dansat cu foc din buric în Piaţa Mică

156

Tigăncile din Sibiu au făcut o demonstraţie de dans în Piaţa Mică, la finalul paradei organizată de Ziua Internaţională a Rromilor.

Sărbătoarea ţiganilor la ora 11.00, cu o paradă pe traseul Şoseaua Alba-Iulia, Nicolae Bălcescu, Piaţa Mare. În drum spre Primărie, participanţii la paradă s-au oprit pe marginea râului Cibin, unde au aruncat flori, ca în fiecare an, în memoria victimelor Holocaustului.

Ulterior, aceştia au luat parte la o întâlnire cu reprezentanţi ai instituţiilor sibiene, care a avut loc în holul Primăriei. “Astăzi este o zi de sărbătoare pentru etnia rromă, când vom fi încântaţi de ce au ei mai bun din punct de vedere cultural. Cu toţii trebuie să luptăm pentru integrarea rromilor, însă nu trebuie să le ştirbimj identitatea”, a spus viceprimarul Astrid Fodor. Ulterior, regele rromilor, Florin Cioabă a ţinut să înmâneze diplome de excelenţă tuturor oficialităţilor prezente, prin care şi-a manifestat mulţumirea pentru dorinţa de integrare a rromilor în societate. [nggallery id=102]


Nu au lipsit dansurile din buric

O astfel de sărbătoare nu se putea încheia însă fără elementul reprezentativ al etniei rrome. Astfel, după vernisajul expoziţiei fotografice “Oameni asemenea nouă”, care s-a desfăşurat la Casa Artelor, expoziţie dedicată acestei sărbători, un grup de elevi ai claselor a II-a şi a IV-a de la Şcoala Generală din Şura Mare a prezentat un dans specific rromilor, după care fetele de etnie rromă care au participat la manifestări au încântat publicul prezent cu tradiţionalele dansuri din buric.

[kaltura-widget wid=”fynsza93ts” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.