Va începe construcţia a două noi poduri peste Cibin – botezate Neculce şi Peco

112

Primăria vrea să înceapă în acest an lucrările la cele două poduri noi peste râul Cibin pentru a decongestiona traficul în două zone foarte aglomerate din Sibiu, pe şoseaua Alba Iulia şi pe străzile Malului şi Râului. Investiţiile vor fi făcute din bugetul local,şi se vor ridica la aproape 10 milioane de lei.

Viitorul pod botezat Neculce care va face legătura între străzile Râului şi Malului va avea o lăţime de 14,25 metri va avea trei benzi de circulaţie , două  de pe Râului către Malului şi una în sens invers, trotuare pentru pietoni şi acces special pentru biciclişti. Lungimea totală a podului va fi de 60 de metri, iar valoarea estimată este de 5.733.000 lei, din care 4.944.000 lei pentru partea de construcţii şi montaj.

Noul pod PECO de pe Şoseaua Alba Iulia va fi situat în amonte faţă de cel existent şi va prelua traficul greu de la intrarea in oraş, având un singur sens, spre strada Maramureşului.

Acest pod va avea câte o singură bandă pentru pietoni, biciclişti şi autovehicule, având o lăţime totală de 8 metri.  Lungimea podului va fi de 54 metri şi va permite trecerea a autovehiculelor de până la 8, 5 metri înălţime. Valoarea estimată a podului este de 3.928.000 lei, din care 3.295.000 lei pentru partea de construcţii şi montaj.

La mijlocul anului va fi desemnată şi firma care va executa lucrările.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...