Elevii de la Goga au învăţat să încondeieize ouă în Muzeul din Dumbrava

0 121

Aproximativ 400 de elevi însoţiţi de profesori de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” au participat în ultima zi de şcoală înainte de vacanţa de Paşti, la o acţiune de ecologizare şi au învăţat învăţat arta încondeierii ouălor, în Muzeul din Dumbravă.

Zilele Colegiului Naţional „Octavian Goga” Sibiu, se află la cea de XVII-a ediţie şi au început încă din 4 aprilie, cu diverse concursuri pentru elevi, iar în 8 şi 9 aprilie Colegiul şi-a deschis porţile pentru elevii mai multor şcoli generale din judeţ.

Punctul cel mai important al evenimentului a fost acţiunea desfăşurată vineri, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Elevii s-au împărţit pe mai multe grupe şi au participat, pe rând la ecologizarea mai multor zone ale muzeului sau au învăţat secretele încondeierii ouălor de la trei meşteri populari din Buzău şi Bucovina. „Ouăle încondeiate pe care le realizăm se golesc mai întâi de conţinut, apoi se scriu cu ceară, se cufundă în vopsea, după care se dau cu un lac incolor, pentru strălucire”, a explicat Ioana Matei, venită tocmai de la Buzău pentru acest eveniment.

Elevii au realizat şi ei diverse modele ulterior şi au fost foarte încântaţi de această activitate. Pe de altă parte, cei care au participat la acţiunea de curăţare a zonei au strâns zeci de sticle de plastic şi crengi uscate, pe care le-au pus la un loc. [nggallery id=108]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.