fbpx

Prezenţă de 18 la sută, la referendumul de la Avrig. 2.235 de persoane au mers la vot. 1872 au votat DA.

162

Un număr de 1872 de avrigeni au votat cu DA şi respectiv că sunt de acord cu înfiinţarea Zonei Industriale Avrig-Sud, iar 341 de persoane au pus ştampila pe NU şi respectiv că sunt împotriva acestui proiect al primăriei Avrig.

Promovat intens în sânul comunităţii din Avrig, Mârşa, Săcădatele, Bradu şi Glâmboaca, referendumul la care sunt aşteptaţi peste 12.000 de locuitori din această zonă şi în care primăria locală a investit aproximativ 10.000 de euro nu s-a bucurat de o popularitate prea mare în rândul populaţiei, până la ora 10.00. Oamenii sunt chemaţi să îşi exprime inteţiei primăriei de a înfiinţa Zona Industrială Avrig-Sud, aceasta urmând să se întindă pe un islaz de peste 100 de hectare de teren. Din păcate prezenţa în cele 11 secţii de votare nu a fost una prea bună în această dimineaţă, lucru recunoscut şi de primarul Arnold Klingeis. „E normal ca în primele ore să vină puţină lume. Până acum au mers la vot doar câteva sute de persoane. Ne aşteptăm ca după ce ies oamenii de la slujba de la biserică, prezenţa să crească vertiginos” a spus primarul Klingeis.

Ştirea se actualizează pe parcursul zilei.

ORA 11.05:

După prima centralizare a prezenţei la vot, procentul de participare a populaţiei este de 3,23%. Cel mai mic număr de votanţi a fost înregistrat la Bradu, 6 la număr. Au votat în total 356 de persoane din aproximativ 11.000 cu drept de vot. Iată situaţia pe secţii:

Secţia 1 – 50 persoane;

Secţia 2 – 52 persoane;

Secţia 3 – 40 persoane;

Secţia 4 – 33 persoane;

Secţia 5 – 30 persoane;

Secţia 6 – 36 persoane;

Secţia 7 – 22 persoane;

Secţia 8 (Mârşa) – 33 persoane;

Secţia 9 (Bradu) – 6 persoane;

Secţia 10 (Săcădate) – 27 persoane;

Secţia 11 (Glâmboaca) – 27 persoane;

ORA 15.05:

Ultimele date furnizate de Biroul Electoral Judeţean participarea la referendumul din Avrig este destul de slabă. Astfel prezenţa la urne până la ora 15.00 a fost de 956 de persoane, adică aproximativ 9% din totalul cetăţenilor cu drept de vot în Avrig, Mârşa, Săcădatele, Bradu şi Glâmboaca.

ORA 20.45:

Avrigenii nu prea s-au înghesuit la referendumul de duminică. Biroul Electoral Judeţean a comunicat că din numărul total de 12.397 de persoane cu drept de vot, la cele 11 secţii de votare au mers în total 2235 de oameni. Din aceştia 1872 au votat cu DA şi respectiv că sunt de acord cu înfiinţarea Zonei Industriale Avrig-Sud, iar 341 de persoane au pus ştampila pe NU şi respectiv că sunt împotriva acestui proiect al primăriei Avrig. Referendumul nu a fost validat, pentru că nu a fost prezenţă la urnă de 50 la sută plus 1.[kaltura-widget wid=”aqce0z9orv” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. pdl partid de opozitie scrie

    sincer, avrigenii nu stiu la ce au dat cu piciorul. daca primarul este vizionar, atunci populatia este inapoiata rau. in afara de telenovele si otv nu intereseaza pe nimeni de acolo ce vor face copii si nepotii lor, de unde isi vor procura energia in viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.