GAFĂ DE VÂNĂTOR: L-a împuşcat în cap după ce l-a confundat cu un animal

182

tintaUn vânător din Şaroşu pe Târnave l-a împuşcat duminică în cap, de la peste 120 de metri, pe un alt vânător din Mediaş, după ce l-a confundat cu un animal, pe un deal în apropiere de satul Dupuş, în zona cunoscută de localnici ca Groapa Dupuşului.

Potrivit anchetatorilor, Zaharia Rotar , (50 de ani), vânător cu acte în regulă din Şaroşu pe Târnave, a susţinut că ar fi ieşit duminică să-şi caute un câine care se sălbăticise şi ar fi fost un pericol pentru oameni. A bătut pădurea de pe dealurile din jurul satului Dupuş şi la un moment dat, când a ajuns la lizieră, la circa 120 de metri, lângă un copac, a văzut ceva roşcat- maroniu care i-a făcut impresia că ar fi câinele, pe care-l căuta. A dus arma la ochi, a ochit şi a tras un foc, iar „câinele” a căzut secerat.

Vânătorul s-a dus repede să vadă dacă a nimerit. Când s-a apropiat, a rămas şocat când a văzut că împuşcase în cap un om. Victima era un vânător din Mediaş, Klaus Zerbes în vârstî de 71 de ani. Cunoscut pentru pasiunea lui pentu natură şi  observarea animalelor şi a gâzelor, Klaus Zerbes plecase duminică, în explorare în aceeaşi zonă, dar fără să-şi ia arma la el. Avea asupra lui doar un binoclu şi o lupă, dar era îmbrăcat în haine de camuflaj, ceea ce l-a derutat pe Zaharia Rotar şi l-a făcut să-l confunde cu un animal. Glonţul i-a intrat bătrânului în ceafă şi i-a zdrobit creierul, fără a ieşi însă pe partea cealaltă.

Vânătorul a sunat chiar el la Poliţie şi s-a pus la dispoziţia anchetatorilor. Zaharia Rotar este cercetat în libertate sub aspectul săvârşirii înfracţiunilor de braconaj şi ucidere din culpă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.