Poliţist condamnat pentru o mită de 250 de lei

0 109

politia-copsa

Lucian Haţegan, în vârstă de 40 de ani, agent şef până nu demult în cadrul Poliţiei Copşa Mică, a fost condamnat de către Tribunalul Sibiu la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani, cu suspendarea executării pedepsei pe o durată de opt ani.

Bărbatul este inculpat într-un dosar penal instrumentat la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie – Sibiu pentru luare de mită. În ianuarie 2008 el a fost denunţat la DGA Sibiu de un bărbat din Copşa Mică care s-a plâns procurorilor anticorupţie că agentul de poliţie i-a cerut 250 de lei pentru a nu-i reţine actele. Bărbatul a fost prins de poliţist în timp ce încărca în maşină fier vechi recuperat din deşeuri. De teama de a nu rămâne fără actele autoturismului, permis şi chiar fără maşină care putea fi confiscată, omul i-a dat pe loc poliţistului 150 de lei, urmând ca diferenţa să i-o aducă altă dată. La două săptămâni după acest eveniment, procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant delict pe poliţist când a primit diferenţa de 100 de lei printr-un intermediar de la denunţător.

În timpul cercetărilor, la DGA s-a mai depus un denunţ din partea altor patru persoane din Copşa Mică pentru o faptă asemănătoare comisă de Lucian Haţegan în decembrie 2007, când a perceput 20 de lei pentru a nu da o amendă contravenţională. Sentinţa Tribunalului Sibiu nu este definitivă, ea fiind supusă apelului la Curtea de Apel Alba.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.