fbpx

Expoziţie de tatuaje cu participare din 35 de ţări în luna iunie la Sibiu

153

frankfurt-convention-2009-1Salonul Transilvania Tattoo din Sibiu organizează la începutul lunii iunie a acestui an prima convenţie de tatuaje din România. Evenimentul va avea loc într-un spaţiu amenajat în parcarea Sălii Transilvania, în perioada 5-7 iunie, şi se doreste a fi un loc de întâlnire pentru artişti tatuatori din întreaga lume dar nu numai.

Cei pasionaţi sau pur şi simplu interesaţi de această artă pot asista la demonstraţii live în cadrul evenimentului, la seminarii susţinute de artişti cu experienţă care vor prezenta noile tendinţe şi tehnici în domeniu, body painting, body piercing, „art fusion” şi spectacole diverse, de la concerte rock la spectacole pirotehnice. „Transilvania Tattoo Expo” este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu. „Convenţiile de acest gen sunt deja tradiţionale afară. Convenţia de la Frankfurt, cea mai mare din Europa,  a ajuns anul acesta la a 17-a ediţie, la care au participat 300 de artişti din întreaga lume. La Sibiu se organizează festivaluri internaţionale de jazz, teatru, fotografie, muzică simfonică. Ceea ce facem noi este tot o formă de exprimare artistică iar „Transilvania Tattoo Expo” este modalitatea prin care vrem să ne facem cunoscuţi publicului larg” a declarat Ovidiu Popârţan, organizatorul principal al evenimentului.

macheta-1-1Artişti din 35 de ţări

La eveniment şi-au anunţat participarea 35 de artişti din Austria, Bulgaria, Italia, India, Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia, România, Spania, SUA şi Ungaria care vor aborda stiluri şi tehnici diverse ale acestei arte. Concursul propriu-zis se va desfăşura pe mai multe secţiuni: artă japoneză, dark, tribal, alb-negru, color, realism, etc. Creaţiile vor fi jurizate în funcţie de complexitate şi de tema aleasă. Cei care doresc să fie „modele” pot accesa pagina oficială a evenimentului: http://www.myspace.com/transilvania_tattoo_expo şi pot lua legătura cu artiştii care vor avea stand de prezentare la Sibiu.

frankfurt-convention-2009-11Echipa Transilvania Tattoo – „Sibiu Ink”

Transilvania Tattoo este primul salon de tatuaj artistic deschis în Sibiu (1999) şi primul din România care a obţinut autorizaţie pentru a desfăşura acest gen de activitate. Iniţiativa i-a aparţinut lui Ovidiu Popârţan (Sibiu, 33 ani, preferă stilul realist, îi plac compoziţiile mari, a lucrat sub indrumarea celor mai buni artisti din Europa) care la numai 5 ani de la inaugurarea salonului se putea lăuda cu aprox. 100 de mp de piele tatuată. A ajuns apoi să tatueze aceeaşi suprafaţă într-un singur an după care a pierdut şirul persoanelor care i-au trecut pragul salonului.  De doi ani lucrează alături de Teddy (Sibiu, 21 ani, preferă compoziţiile proprii, a absolvit Şcoala de Arte, este primul artist tatuator – femeie din România ) iar sub îndrumarea lor îşi dezvoltă talentul, deocamdată pe fructe şi piele artificială, Ada (Sibiu, 19 ani) şi Csaba (Sibiu, 28 ani).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.