La Turnu Roşu se desfăşoară în weekend turul Campionatului Naţional de Oină pentru echipe de seniori, competiţie organizată de Federaţia Română de Oină şi Clubul Sportiv Palmira Turnu Roşu în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Turnu Roşu, Direcţia pentru Sport a Judeţului Sibiu.

foto: www.oina.ro
FOTO: www.oina.ro

Meciurile vor avea loc pe stadionul local (lângă Şcoala cu clasele I-VIII “Matei Basarab”) şi vor fi arbitrate de către o brigadă de specialitate din cadrul Federaţiei Române de Oină.
Intrarea spectatorilor este liberă , în acest fel organizatorii speră ca localnicii din Turnu Roşu şi împrejurimi, interesaţi de regulile şi modul de desfăşurare a oinei vor avea posibilitatea să ia contact cu sportul naţional al românilor.

Meciul inaugural

Meciul inaugural al Campionatului Naţional de Oină pentru Seniori are loc vineri, 15 mai, de la ora 10. Observator al Federaţiei Române de Oină (FRO) a fost desemnat maramureşeanul Călin Moje (vicepreşedinte FRO), iar din comisia de validare a rezultatelor vor face parte membrii marcanţi din cadrul Federaţiei.
Vor participa cluburi sportive din judeţele Sibiu, Maramureş, Neamţ, Brăila, Constanţa, Teleorman, Buzău, Bucureşti şi Ilfov.

Regulamentul de desfăşurare: Meciurile se vor disputa după Regulamentul Federaţiei Române de Oină, cu următoarele precizări: – clasamentul se va face în ordinea descrescătoare a numărului de puncte acumulate în această fază, – echipa care acumulează cel mai mare număr de puncte, va fi declarată câştigătoare; – în cazul egalităţii de puncte între două echipe după terminarea meciurilor, câştigătoare va fi declarată echipa care a câştigat meciul direct cu echipa cu care se află la egalitate de puncte; – dacă meciul direct s-a terminat la egalitate, câştigătoare va fi echipa care a acumulat, pe timpul disputării meciurilor un punctaveraj mai mare; – dacă egalitatea se menţine, se va disputa un meci de baraj, câştigătoare fiind câştigătoarea meciului de baraj;

– dacă meciul de baraj se termină la egalitate, se vor executa câte cinci lovituri la baston de către fiecare echipă, câştigătoare fiind declarată echipa care acumulează mai multe puncte;- dacă egalitatea se menţine, se execută câte o lovitură de baston de echipă până când una dintre echipe acumulează mai multe puncte.

PROGRAMUL COMPETIŢIEI:VINERI 15 mai 2009

ora 9.00: sedinţa tehnică – organizatorii comunică participanţilor sistemul de joc şi se efectuează tragerea la sorţi a meciurilor. Meciurile se joacă în sistem “fiecare cu fiecare”.
Locatie: Club Turnu Roşu

ora 9:30: conferinţă de presă

Locatie:Club Turnu Roşu

– ora 10.00: deschiderea oficială competiţiei

Locatie: Stadionul local Turnu Roşu
– ora 15.00: meciuri Stadion local

SAMBATA 16 mai 2009

– ora 9.00: meciuri Stadion local

– ora 15.00 meciuri Stadion local

DUMINICA 17 mai 2009
– ora 12.00: Premierea participanţilor şi închiderea competiţiei
Locatie: Stadion local

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu