clipboard011Mihai Găinuşă îşi lansează la Sibiu volumul de proză scurtă Povestiri mortale la  Promenada Mall, vineri, 22 mai, ora 18.30.  Alături de Găinuşă va fi şi echipa „Cronicii Cîrcotaşilor”,  Şerban Huidu, Dezbrăcatu’, Hrubaru, Puştiu’, Mistreţu’, Toni şi Bebeluşele Oana si Delia.

Povestirile lui Mihai Găinuşă conturează un prozator care şi-a găsit mijloace proprii de exprimare literară şi pentru care ludicul, ironia şi umorul de bună calitate constituie ingrediente absolut necesare. Deşi tonul jucăuş al corealizatorului „Cronicii Cîrcotaşilor” nu se diluează de-a lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasă, iar autorul e atent şi la efecte stilistice care să o accentueze. Dincolo de toate însă, fiecare povestire cuprinsă în volum are o morală care se aplică nu doar spaţiului românesc, ca în cărţile anterioare, ci este universal valabilă. În Povestiri mortale, Mihai Găinuşă nu propune o comedie socială, ci se axează pe comedia umană în general, văzută din perspectiva unui „cîrcotaş” cu privire şi talent de prozator.
Sibianul Găinuşă

Mihai Găinuşă (n. 6 noiembrie 1970, Sibiu), absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism şi bursier media la Strasbourg şi Paris, este cunoscut atît prin show-ul de divertisment „Cronica Cîrcotaşilor” de la Prima TV, cât şi prin contribuţiile radiofonice de la Radio 21 şi apoi Kiss FM, toate realizate împreună cu Şerban Huidu. În ultimii ani, dincolo de activitatea sa media, Mihai Găinuşă s-a remarcat şi ca autor de beletristică, prin volumele de proză scurtă Trialoguri cîrcotaşe şi Cotcodăceli, dar şi prin romanul Fără cap şi fără coadă, care s-a bucurat de un mare succes de public.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu