_mg_9847Angajatori din asigurări, construcţii, telecomunicaţii, protecţie şi pază oferă joburi studenţilor la Bursa Locurilor de Muncă. Persoanele care doresc să se angajeze au de ales dintr-un număr de peste 260 locuri de muncă puse la dispoziţie de 25 agenţi economici din judeţ.
În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 100 agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia au confirmat participarea la bursă 25, care au pus la dispoziţie 263 locuri de muncă vacante. Din totalul locurilor de muncă 40 sunt destinate persoanelor cu studii superioare iar 223 sunt pentru persoane fără studii superioare.

Acţiunea este organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu (AJOFM) vineri, la sediul Facultății de Inginerie din Sibiu, începând cu ora 9.00.  Chiar dacă bursa se adresează în special studenţilor, în anii terminali, indiferent de forma de învăţământ, de stat sau privat,  este deschisă tuturor celor care doresc să ocupe un loc de muncă. Din cei 50 de angajatori invitaţi de AJOFM la eveniment, până în prezent doar 15 au confirmat prezenţa. Ei pun la bătaie 120 de posturi vacante de consultant financiar, consultant asigurări, jurist consult, agent pază, inginer constructor, inginer calculatoare, inginer telecomunicaţii, inginer textil, inginer electromecanic, lucrător comercial, casier şi programator.  Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească.

„Această acţiune se înscrie în cadrul măsurilor de prevenire a şomajului în rândul tinerilor, prin identificarea de posibilităţi de angajare a studenţilor înainte de finalizarea studiilor. Pe lângă oferirea de locuri de muncă, bursa mai are ca scop şi familiarizarea studenţilor cu modalităţile de căutare a unui loc de muncă şi cu tehnicile de prezentare la interviul de angajare, precum şi determinarea angajatorilor de a încadra tineri pe care să-i formeze profesional, astfel încât la finalizarea studiilor să-i încadreze ” a declarat Gheorghe Suditu, directorul coordonator al AJOFM Sibiu.