Ora de Sibiu te trimite la balet. Câştigă trei invitaţii la spectacolul „Spartacus”!

1 131

Trei invitaţii pentru câte două persoane sunt puse în concurs pentru celebrul spectacol de balet „Spartacus”, aflat pentru prima dată în turneu în România. Spectacolul are loc duminică la Sala Talia, de la ora 20.

spartacusTrimite un mail pe adresa redacţia@oradesibiu.ro în care ne spui de ce vrei să mergi la „Spartacus”, de Aram Ilici Haciaturian, cu participarea extraordinară a Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova, şi una dintre cele trei invitaţii pentru două persoane poate fi a ta, prin tragere la sorţi.

Sub patronajul Organizaţiei Internaţionale EURAD (Europe Against Drugs), Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula”, Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR) vă aduc la Sala Thalia din Sibiu un spectacol original şi excepţional în premieră absolută în România:  SPARTACUS. Spectacolul beneficiază de o distribuţie inedită cu Vedetele Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova şi cu participarea extraordinară a corpului de balet Balşoi. 66 de balerini, 300 de costume şi prim solişti de renume îşi dau concursul pentru reuşita celebrei opere.

Romanul istoric „Spartacus” este nu numai un incomparabil popas în templul Romei antice, ci şi o fericită întâlnire cu o operă demnă de toate timpurile. Simbolizează răzvrătirea dar şi măreţia libertăţii. Pentru istoricii romani, Spartacus rămâne cel mai mare duşman al Romei, dar totodată şi cel mai bun gladiator roman. „Spartacus” de Natalia Kasatkina şi Vladimir Vasilev este un balet clasic în stil modern va rămâne în arta baletului cel mai frumos scandal al începutului de secol XXI. Regizorii şi-au dorit să transmită publicului stilul, starea de spirit tragică şi sentimentală, îndeosebi atmosfera erotică acestei epoci – epoca căderii Romei.

SPARTACUS – Balet în 2 acte de Aram Ilici Haciaturian

Libretul: Natalia Kasatkina şi Vladimir Vasilev, după versiunea romanului istoric a lui Raffaello Giovagnoli

Scenografia: Iosif Sumbatashvili – Artist naţional al Rusiei, laureat al Premiilor de Stat

Coregrafia: Natalia Kasatkina şi Vladimir Vasilev

Distribuţia: SPARTACUS – Artem Khoroshilov – prim solist (Alexei Orlov – prim solist) CRASS – Nicholas Chevychelov – prim solist EVTIBIA – Lyudmila Doksomova – prim solistă AURELIA – Victoria Smirnova – prim solistă (Svetlana Lobanova – prim solistă).

„Spartacus” face parte din cadrul proiectului naţional cultural 2009 „Arta contra drog”. Biletele se găsesc la Sala Thalia, la preţul de 75 de lei, respectiv 100 de lei. Spectacolul va avea loc duminică, 14 iunie, începând cu ora 20.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. irina scrie

    Am fost la spectacol. Frumos, dar pe scena nu au evoluat marii artisti de pe afis !
    Sunt de acord ca toate teatrele de balet din lume au „echipe de rezerva”, dar nu este normal sa promovezi un produs care nu exista, daca pot spune asa .
    Am fost dezamagita. Nu de spectacol, pentru ca artistii prezenti pe scena Thalia au fost talentati (si foarte tineri) dar doream sa-i revad pe Artem Khorolishov si Victoria Smirnova, pe care i-am vazut intr-un spectacol la Budapesta.
    Pacat ca cei care au organizat turneul isi bat joc de noi. Pacat ca organizatorii cred ca putem fi inselati asa usor si ca nu exista nimeni care sa fi vazut / cunoscut vreodata vreun artist de la Teatrul Balshoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.