Un micuț pianist cu probleme de auz a cântat la ASTRA

148

Un elev din Slatina, care a surzit la un an şi jumătate, a cântat la pian mai multe piese celebre compuse de Beethoven, Bach sau Mozart.

how to get out of debt in a year

Danny Alexandru Lungu a fost un copil absolut normal până la vârsta de un an jumătate, când un tratament greşit, aplicat la o simplă răceală, l-a surzit complet. După trei ani în care copilul a trăit într-o linişte apăsătoare, speranţa la o viaţă normală i-a fost redată de reprezentanţii Asociaţiei persoanelor cu deficiente de auz „Ascultă viaţa”,o asociaţie înfiinţată în Sibiu în anul 2007, care au făcut posibil un implant cohlear MED-EL. Implantul ar fi fost mult prea scump pentru părinţii copilului, care nu şi-ar fi permis niciodată să facă rost de cei 22.000 de euro necesari pentru operaţie. GALERIE FOTO de Sebastian Marcovici  Pianul nu mai are niciun secret pentru el Prezent la Râul Sadului alături

de ceilalţi membri ai Asociaţiei, pentru a participa la a treia adunare de la constituirea asociaţiei, elevul de aproape zece ani din Slatina a ţinut să le ofere celorlalţi copii aflaţi în aceiaşi situaţie un concert deosebit, în care a prezentat piese ale mai multor compozitori celebri şi a reuşit să-i impresioneze pe toţi ceiprezenţi la biblioteca ASTRA, acolo unde a avut loc evenimentul. Chiar dacă face pian de doar Mozart sau Schubert. „În prima zi când l-am pus la pian şi i-am arătat DO-ul central, el s-a uitat la claviatură, a văzut că secvenţele se repetă şi într-o singură zi, în prima oră practic, ştia unde e locul fiecărei note pe claviatură”, spune Rodica Ştefănescu, profesoara de pian a băiatului. Acum, chiar dacă Danny aude cu o singură ureche, el se pregăteşte să intre în clasa a III-a la o şcoală din Slatina, urmând în paralel şi cursurile şcolii de muzică. „Nici noi nu credeam că va cânta atât de bine, însă dacă va dori să continue cu muzica, va avea tot sprijinul nostru. Lui îi place foarte mult şi matematica şi s-ar putea să vrea şi ceva axat pe această ştiinţă. Cel mai important lucru este că pentru Danny s-a putut face ceva şi toţi părinţii aflaţi într-o astfel de situaţie să ştie că toţi copiii merită şansa la o viaţă normală ”, ne-a spus Luminiţa Lungu, mama băiatului.
buy steroids uk

Recitalul copilului i-a impresionat pe toţi cei prezenţi la biblioteca ASTRA, care l-au răsplătit cu aplauze după fiecare piesă prezentată.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.