Utilajul pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a ieşit la treabă pe străzile Sibiului. Încălcările flagrante ale legii îi vor costa pe şoferi 550 de lei, de fiecare dată când le este ridicată maşina şi depozitată în locul special amenajat la Tursib.

Utilajul marca DAF  poate ridica autovehicule cu greutatea de până la 3,5 tone şi este dotat cu un sistem care protejează maşinile de orice daune. Pînă la intervenţia utilajului sunt însp câţiva paşi. Echipa care verifică în teren încălcările legii de către şoferi, formată din inspectori ai Serviciului Public de Parcări, ai Poliţiei Comunitare şi ai Poliţiei Rutiere apreciază cât de mult încurcă şoferii traficul prin parcarea neregulamentară şi solicită intervenţia utilajului de ridicat.  Toată operaţiunea este filmată şi fotografiată pentru a exista dovada asupra stării maşinii şi a locului în care a fost găsită. În locul maşinii va fi lăsat un indicator vizibil, cu toate informaţiile de care are nevoie şoferul ghinionist pentru a-şi recupera maşina de la centrul de depozitare.

Acesta este amenajat în curtea Tursib, cu intrare din strada Arieşului şi are o capacitate de 40 de autovehicule. Un angajat al Biroului Ridicări Auto va fi la dispoziţia oamenilor pentru a încasa taxele şi a le returna maşinile între orele  8 – 22. Spaţiul este supravegheat video, iar Poliţia Comunitară va asigura paza acestuia.[nggallery id=277]

Startul activităţii de ridicat maşini nu a fost făcut cu mare tam tam pentru că primarul Klaus Johannis nu a dorit să facă un eveniment din acet lucru, pentru că şoferii aflaţi în neplăcuta situaţie nu sunt infractori . Astfel maşinile au început să fie ridicate discret din 1 iulie. „Dacă vine omul la locul de depozitare, vă asigur că va fi tratat foarte bine” a precizat Johannis.


Taxe:

–      tarif de ridicare pentru autovehicul – 150 lei

–      tarif de transport – 150 lei

–      tarif de depozitare – 200 lei/zi

Şoferul în cauză va avea de achitat de asemenea amenda prevăzută de hotărârile de consiliu pentru contravenţia săvârşită, de minim 50 de lei

Pentru informaţii suplimentare, şoferii ale căror autovehicule au fost ridicate pot apela numărul de telefon 0269/255555 disponibil între orele 8 – 22.

VEZI CUM SE VOR RIDICA MAŞINILE

[kaltura-widget wid=”yfi6zz9bz4″ width=”500″ height=”440″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

5 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Frustati care nu au masina sunt pentru ridicarea la greu a autovehiculelor , dar sa se construiasca parcari nu va-ti gandit PIETONILOR .

  2. Zone bune de vanatoare: Str. Tribunei, Mitropoliei (toata zona centrului istoric); zona Piata Cibin (e dezastru ce e si acolo) .. numai cu zonele astea si cele 40 de locuri vor mai trebui suplimentate 🙂 apropo, ce de ce trebuiesc 4 burtoshi sa ridice o masina ? la BV sunt doar 2 si o ridica in aprox 4 min !! Oricum nu stiu cum incap toti 4 intr-un camion .. si nu mai punem cameramanul ! Si indicatorul cu „ba, ti-am luat masina’ nu o sa incurce oricum circulatia? Este binevenit serviciul asta, dar sa se opereze in zonele in care exista o alternativa reala de parcare (vezi parcarea de la cazarma 90, parcare str Raului, langa Rompetrol etc)

  3. Sa inteleg ca doar masinile de pana la 3.5 tone se pot ridica….cei cu jeep-urile, etc, masini mai grele, nu vor pati nimic…se va trece pe langa ele pur si simplu….asta e discriminare…..

  4. FAPTE, nu demonstratii. Pana acum ar fi trebuit sa fie ridicate o gramada de masini parcate aiurea, dar probabil va mai dura