Galerie foto: Prima operaţie pe coloană realizată la Sibiu

566

_MG_8371_resizeUn medieşean în vârstă de 33 de ani, care a suferit o fractură de coloană în urma unui accident de muncă a fost supus în această dimineaţă unei intervenţii chirurgicale extrem de complexe la nivelul coloanei vertebrare.

Operaţia pe coloană a fost o premieră pentru Sibiu, sibienii care necesitau până acum astfel de operaţii fiind trimişi la spitalele din Cluj sau Bucureşti. Operaţia a fost realizată de medicii Mircea Şopon şi Claudiu Matei, sub îndrumarea prof.univ.dr. Ioan Baier, medic sef Secţie Clinică Ortopedie-Traumatologie. Traumatologia coloanei nu a putut fi tratată până acum la Sibiu din cauză că nu existau medici specializaţi pe această ramură şinu existau nici fondurile necesare pentru achiziţionare implanturilor necesare la operaţie.

Anul acesta, conducerea Spitalului a achiziţionat mai multe implanturi de acest fel, în valoare de 25.000 de euro, printr-un program naţional de sănătate. Secţia spitalului sibian va putea prelua pacienti şi din judetele învecinate, mai ales din Vâlcea, Brasov şi Alba.

Potrivit medicilor, interventia chirurgicală a durat aproape trei ore, s-a desfăşurat în condiţii normale, iar starea pacientului este bună.”Interventia a decurs conform planului şi s-a practicat fixarea coloanei vertebrale toraco-lombar prin folosirea unui modul de patru şuruburi şi două bare. Pacientul s-a trezit din anestezie, iar starea sa este buna”, a declarat  medicul neurochirurg Claudiu Matei.
Pacientul va fi ţinut pentru câteva ore sub supraveghere medicală în cadrul Compartimentului Anestezie Terapie Intensivă, după care va fi transferat la salon , iar în câteva zile va fi externat..

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. naipeanu marinel scrie

    am facut si eu o asfel de operatie dar numai ca eu am facuto pentru restamilirea coloanei adica l1 de l3 tot asa cu bare decat ca eu am 6 surupuri ce ma sfatuiti sa fac mai pot munci fro data acuma port un bust c3 medici miau spus ca pot munci dupa 3 luni dar nu mai pot ridica greutati mari am avut tot o fractura am avut noroc ca am scapat ms lui dmz ca sant bine

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.