cioban oraUn tânăr în vârstă de 20 de ani s-a ales cu arsuri pe 25% din corp după ce a fost lovit de un fulger, în timp ce se afla cu oile la păscut.

Ioan Mihai Koveşi, un tânăr de numai 20 de ani din Alba Iulia a văzut moartea cu ochii în timp ce se afla cu oile în zona cabanei Prejba, din Munţii Lotrului.  Tânărul îşi păştea cele 75 de oi, în momentul în care fulgerul l-a lovit. “Stăteam sub un brad, pentru că începuse furtuna. Dintr-o dată am simţit o vâjâială şi am picat la pământ”, povesteşte tânărul. Acesta a fost extreme de inspirat în acel moment şi a folosit o metodă de care auzise de la colegi şi care i-a salvat viaţa. “Ştiam de la alţi ciobani că trebuie să te îngropi când păţeşti asta şi mi-am pus pămân peste mine. Un coleg care era cu mine şi care nu a păţit nimic m-a ajutat”, a mai spus Mihai Koveşi. Gestul tânărului s-a dovedit a fi foarte inspirat, întrucât electricitatea acumulată în corp în urma trăsnetului s-a scurs în pământ, iar organele viale nu i-au fost afectate.

Tânărul se află acum sub supraveghere medicală, însă starea lui este stabilă. „Pacientul prezintă arsuri de gradele II, III şi IV pe 25% din suprafaţa corpului, pe membrul inferior drept, flancul drept şi dorsal”, ne-a spus Raluca Puşcă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns