clavon in galben web„Dee” vine la Sibiu după reunirea echipei din 3 august. CSU ar putea avea din toamnă jucători croaţi în lotul din care nu va lipsi Crăciun şi nici Kabengele. Memorialul Tordai se ţine în luna septembrie.

Anunţul oficial prin care Darnel Clavon a fost confirmat ca fiind noul atrenor al lui CSU Sibiu, a fost explicat pentru Ora de Sibiu de către directorul executiv al echipei, Mircea Vulc. Oficialul sibian a mărturisit că „Dee” a parafat înţelegerea pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul, asta în condiţiile în care va fi îndeplinit obictivul propus. Vulc spune că dacă americanul va considera că are nevoie de o mână de ajutor din partea sa, nu va ezita să o facă. „Clavon are ca obiectiv clasarea în primele patru locuri cu echipa. O să stau lângă el şi o să îl ajut, dar asta numai dacă Dee consdideră că are nevoie de aşa ceva. Dacă nu, atunci nu mă bag” a spus Vulc. Chestionat pe marginea experienţei pe care Clavon ar avea-o din postura de antrenor, Vulc a opinat că acesta este pregătit să preia frâiele lui CSU. „Nici Schomers nu era cunoscut când l-am adus la Sibiu. Puţină lume ştie însă că Darnel Clavon şi fostul antrenor au făcut acelaşi colegiu de pregătire. Eu sunt convins că Dee va face treabă bună la CSU” a declarat directorul executiv al grupării sibiene.

Reunire fără „Dee”

CSU Sibiu va relua pregătirile în data de 3 august, dar fără ca noul antrenor să fie prezent. Clavon se va alătura grupării direct în cantonamentul de la Păltiniş în data 5 august. „Echipa va merge o săptămână la Păltiniş pentru că avem experienţa neplăcută din sezonul trecut, când jucătorii au avut probleme cu pregătirea fizică” a explicat Vulc. După Păltiniş, sibienii ar putea să ajungă în Austria la un turneu de pregătire. În fine în septembrie, la Sala Transilvania va avea loc memorialul „Elemer Tordai”.

Vin întăriri din Croaţia

Sibiul va căuta să aducă în lot pentru viitorul sezon baschetbalişti din Europa, spre deosebire de ce a fost în era Schomers, când s-a mers exclusiv pe filiera americană. „Vrem să aducem jucători croaţi, dar totul depinde cum ne înţelegem la bani. Clavon caută şi el un pivot în State. Apoi Crăciun şi Kabengele vor semna şi ei noile contracte în aceste zile” a mai spus Mircea Vulc. Andruş va primii şi el cetăţenia română şi va juca din toamnă ca jucător autohton. „El a fost informat ca în 21 iulie să se prezinte să îşi ridice cetăţenia de român” a explicat Vulc.

Capăt de linie cu Schomers

Mircea Vulc spune că pentru CSU în aces moment, Peter Schomers, este de domeniul trecutului. Vulc nu exclude însă în viitor o revenire a neamţului la Sibiu. „Schomers a avut un contract care s-a terminat şi nu am mai continuat cu el din mai multe motive. Sigur că nu ştim ce aduce viitorul şi nu se ştie niciodată” a mai spus Vulc.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. :)) Cred ca Sibiul va fi un competitor mai putin pt noi cu clovnul asta antrenor, Nu pot sa mi-l imaginez nicicum antrenor. Ma pot insela binenteles, dar csu putea aduce ceva mai bun.
    Numai „U”!