hill climbing - antrenamentClubul moto Crazy Bike Sibiu organizeaza sâmbătă, 1 august  primul concurs de hill climbing din Europa de Est. Competiţia va avea loc pe terasele de nisip ale carierei din Guşteriţa (Napandoala) şi reprezintă evenimentul special din cadrul celei de-a XI ediţii a festivalului moto “Crazy Bike Party”.

Sesiunile de calificări încep de la ora 16.00, urmând ca finala să se desfăşoare în jurul orei 24.00, pe nocturnă, în acompaniamentul muzicii rock. Intrarea la toate evenimentele din cadrul ediţiei din acest an a “Crazy Bike Party” este liberă. Concursul se desfăşoară după niţte reguli simple: cel care reuşeşte să ajungă cu motocicleta cât mai sus sau să parcurgă tot traseul ajungând în vârful dealului, câştigă. Daca exista doi, trei sau mai multi participanti care parcurg tot traseul, se va lua in considerare cel mai bun timp. Pentru a nu-i dezavantaja pe cei care au tangenta pentru prima data cu acest gen de competitii, nu se vor accepta in concurs motociclete modificate (anvelope speciale, cadrul motocicletei modificat sau combustibil special). Casca si echipamentele de protectie suplimentare sunt obligatorii. Suprafata pe care vor rula concurentii contine nisip in proportie de 80% iar cei sceptici, care cred ca e imposibil sa urci pe o panta cu o inclinatie atat de mare, ar trebui sa stie ca organizatorii au testat traseul si poate fi parcurs.“Dupa 15 ani de participari la festivaluri moto internationale, concursuri de snowboard extrem, snowmobile si hard-enduro, clubul Crazy Bike vine cu o noua provocare. Acest eveniment in premiera, nu se vrea a fi doar un concurs sarit de pe fix ci si o intalnire cu toti prietenii pe care cred ca i-am facut in toata tara indiferent pe ce motociclete se “dau“ sau ce vesta poarta pe spate. Acelasi principiu a stat la baza organizarii acestui “party-concurs”. Cei care sunt obisnuiti ca la o intalnire moto sa aiba restaurant si hotel de cinci stele, jacuzzi, sauna si eventual spalatorie pentru “motoare” vor fi dezamagiti. Noi oferim o iarba verde ca in vis pentru campare, un peisaj  superb, WC-uri ecologice si poate dusuri, un concurs de hill climbing, alte concursuri marca Crazy Bike, concerte rock si multa distractie” a declarat Andy Fazecas, reprezentant Crazy Bike Sibiu.

Popularitate în SUA

Competitiile de acest gen sunt foarte populare in SUA si in Europa, in special Franta si Austria. De obicei, concurentii sunt impartiti pe trei categorii, in functie de performantele motocicletelor cu care intra in concurs:  0 – 450 cc, 450 – 700 cc si ultima categorie, cea mai apreciata de spectatori, peste 700 cc. La aceasta ultima categorie motocicletele sufera cele mai multe modificari, de la anvelope si combustibilul folosit pana la modificari ale cadrului, suspensie si imbunatiri importante aduse performantelor motorului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns