Berea Redd’s scoasă din magazine pentru că are acid malic

805

bere_redsDirecţia de Sănătate Publică Sibiu a scos de pe piaţă 68 de hectolitri de bere Redd’s din depozite şi alte alţi 13 hectolitri din magazine, pe motiv că ar conţine un aditiv interzis, respectiv acid malic.

Potrivit unui comunicat de presă, Departamentul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu a fost înştiinţat luni, prin sistemul de alertă rapidă, referitor la prezenţa acidului malic în sortimentul de bere Redd’s, comercializată la sticlă verde de 0,5 şi 0,33 l, precum şi la doză de 0,5 l, al Ursus Breweries S.A. Buzău, distribuitor pentru judeţul Sibiu fiind S.C. Floradi Prodcom S.R.L.

A doua zi au început controalele la societăţile comerciale şi s-a retras de la comercializare întreaga cantitate din acest produs aflată în stoc (68,5168 hectolitri). Distribuitorul  trebuie deasemenea să retragă produsul de la comercianţi, pe baza listei de distribuţie (în cantitate de 13,1544 hl).

Acidul Malic este un acid natural prezent în majoritatea fructelor şi în multe legume, fiind parte din metabolismul fiecărei celule vii. În scopuri comerciale este obţinut prin sinteză, E 296: Acid Malic, fiind utilizat ca şi acidifiant, compus de aromă şi stabilizator.

Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor nr. 438/295/2002, E 296: Acid Malic este un aditiv interzis.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
4 Comentarii
 1. Mario Constantin scrie

  Buna ziua,

  Ma simt dator sa intervin, pentru a se lamuri un aspect cu privire la acest acid malic ( E296 )f olosit in berea REDDS pe care d-ra reprezentanta SAB Miller il proclama a nu ” fi reprezentant niciun moment un pericol pentru sanatatea consumatorilor” ; cu parere de rau, o anunt ca in combinatie cu acizii din stomacul nostru se produce acid fosforic- sau soda caustica. Cred ca nu ar mai fi nimic mai mult de adaugat.

 2. simona scrie

  si eu am baut red’s de mai multe ori,pe mine chiar nu ma intereseaza ce se zice de ea daca iti place bei

 3. Mirela Gruia scrie

  Numele meu este Mirela Gruia si va scriu ca reprezentant oficial al berii Redd’s. As dori sa clarific cateva lucruri legate de subiectul articolului dumneavoastra. Cel mai important aspect de care va pot asigura este faptul ca Redd’s este un produs sigur, fara probleme de sanatate pentru consumatori.
  Situatia creata in ultimele zile este doar una de interpretare legislativa, acidul malic nefiind permis specific in bere in Romania, desi el poate fi folosit in alte tari. In plus, la o mica verificare, puteti descoperi chiar dumneavoastra ca acest ingredient este permis pentru folosirea in alimente.
  In ceea ce priveste stocul retras de pe piata, va pot confirma direct de la sursa ca acesta a fost considerat neconform tocmai din motivele expuse mai sus, dar in niciun caz nu prezinta motive de ingrijorare pentru sanatate.
  Formula Redd’s Fresh a fost deja schimbata, prin alinierea acesteia la varianta Redd’s Sun. Aceasta este conforma cu cerintele legislative si incepe sa fie livrata in magazine.
  Pentru ca nu am ascuns acest ingredient si nu a reprezentat niciun moment un pericol pentru sanatatea consumatorilor, acidul malic a fost permanent inscriptionat pe etichete.

 4. Ioana scrie

  nu se poate!!!! :((

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.