Toate trenurile spre Braşov sunt supendate- 80 de copii au fost blocaţi în staţia din Porumbacu de Jos

1 137

copii porumbacuUn grup de 80 de copii din Braşov, care se întorceau dintr-o tabără, a fost blocat în Gara din Porumbacu de Jos pentru că nimeni nu le-a spus că CFR-ul a suspendat cursele de transbordare de la Porumbacu la Arpaş. Circulaţia feroviară este întreruptă între cele două staţii din luna iulie, când o viitură a stricat un pod.

Cei 80 de copiii braşoveni, care provin din familii defavorizate, se întorceau acasă dintr-o tabăra de la Lotrioara şi împreună cu însoţitorii lor s-au urcat în personalul Sibiu-Brasov de la ora 12, la Tălmaciu Însoţitorii au cumpărat din gara Tălmaciu bilete până la Braşov şi nimeni nu le-a spus nimic cum că trenul este anulat între Porumbacu şi Braşov.

Doar când au ajuns în Purumbacu de Jos au aflat că nu mai există niciun autobuz care să facă transbordarea la Arpaşul de Jos, pentru că CFR-ul a rupt contractul cu firma de transport, pentru că aceasta ar fi fost prea scumpă.

După ce au aşteptat mai bine de două ore, copiii au fost preluaţi de un autocar trimis de la Braşov, organizatorii taberei fiind nevoiţi să plătească de două ori transportul.

copii porumbacu 2Sibiul rupt complet de Braşov

Fără să anunţe nimic, CFR Călători a suspendat trenurile de la Sibiu spre Braşov iar vineri la ora 15, la telefoanele Regionalei CFR Braşov intrau faxurile, sau nu răspundea nimeni. Potrivit biroului de informatii CFR Sibiu, de vineri nu mai circulă niciun tren până la Braşov, personalele fiind limitate la staţia Porumbacu, şi nu se ştie când va fi reluată circulaţia.

Şi pe site-ul cu mersul trenurilor, www.mersultrenurilorcfr.ro, toate trenurile spre Braşov sunt anulate, singura posibilitate de a ajunge pe calea ferată fiind pe rute ocolitoare prin Copşa Mică. Situaţia nu pare să aibă prea curând o rezolvare, pentru că reparaţia podului de la Arpaş, rupt de viitură, costă numai în prima fază peste 7 milioane de lei, iar banii trebuie alocati prin hotărâre de guvern.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Marius scrie

    Ca nicaieri in Sibiul asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.