cioban cu oiInspectorii de la APIA au găsit în 12 la sută din cazuri, mai puţine animale, la controalele din cele 262 de ferme şi stâne din judeţ, decât ceea ce fermierii au declarat în cererile pentru obţinerea de subvenţii.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Sibiu a decis să verifice dacă informaţiile din cererile depuse de crescătorii de animale din cadrul asociaţiilor şi fermelor din judeţ, pentru obţinerea de subvenţii naţionale directe complementare pentru zootehnie. Nu mică a fost surprinderea când s-a constatat că mulţi dintre crescătorii de animale au trecut în cereri mai multe animale decât aveau în realitate. APIA Sibiu a stabilit că procentul celor care nu au oferit informaţii corecte este de aproximativ de 12 la sută. Un caz extrem de interesant a fost constat în localitatea Apoldu de Jos acolo unde un localnic a bătut recordul în privinţa încercării de a trişa în legătură cu numărul de animale pentru care a depus cere de subvenţie. „În cererea depusă de fermier era stipulat că el că deţine 1129 de oi, dar în realitate acesta avea 600 de animale” a explicat Carmen Dordea, şef serviciu examinări cereri la APIA Sibiu.

„Fentatori” de Mărginime

Acesta a mai spus că cei care ua minţit provin din zonele Jina, Miercurea Sibiului, Poiana Sibiului şi Tilişca. Legea spune că aceştia riscă timp de 3 ani să nu mai poată fi primiţi la depunerea de cereri. Conform APIA, s-au depus cereri de subvenţie pentru 55.000 de ovine, dar în realitate nu sunt mai mult de 47.000. Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Sibiu, Marcel Andrei vrea ca lista cu cei ce au pus animale mai multe în cererile de subvenţie să fie făcută publică „Vrem să înfiinţăm un site internet unde să fie puse numele acestor nemernici” a tunar acesta.  Şi în cazulcrescătorilor de bovine s-au depus cereri de subvenţie pentru un număre mai mare de animale decât sunt în judeţ. „Ştiu că sunt depuse cereri pentru 28.000 de bovine dar în judeţul Sibiu nu sunt mai mult de 23.000 „ a mai spus preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale din Sibiu.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.