Cu bani mai puţini, Festivalul Medieval din acest an va fi mai grandios şi mai spectaculos. Peste 400 de oameni vor da tonul petrecerilor, vineri seara, cu o paradă de costume şi torţe.

director_fest_si_primar johannis cavaler

Numărul celor care vor să se costumeze şi să ia parte la Festivalul Medieval ajuns la a IX.a ediţie este tot mai mare. Potrivit derectorului Casei de Cultură a Municipiului, Ovidiu Dragoman, mulţi sibieni au sunat şi s-au interesat cum pot închiria costume. “Le-am dat gratuit costume celor care au dorit” spune Dragoman.

Toată desfăşurarea de forţe medievale se va împărţi în Piaţa Mare, Piaţa Mică, Parcul Cetăţii, B-dul Nicolae Bălcescu şi Parcul Tineretului. Aici compania germană Cronacher Ausschuss din Kronach va instala o tabără de război, asemănătoare celor ale cavalerilor din “Războiul de 30 de ani”. Artiştii se vor lupta, vor găti, vor dansa şi vor cânta exact ca acum patru secole.

Tot din peisajul medieval vor face parte şi o brutărie şi o fierărie instalate în Piaţa Mare. Partea comercială a festivalului va fi în acest an pe Zidul Cetăţii, una dintre cerinţele organizatorilor pentru comercianţi fiind ca obiectele vândute să fie făcute pe loc, pe cât este posibil.

Mai multe despre Festival putţi afla însă de pe site-ul acestuia şi dacă veţi merge de mâine până duminică în centru, la spectacole.

DESCARCĂ PROGRAMUL

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu