erdbeerplantagePresa din Germania a dezvăluit că angajatorii germani, au fost mulţumiţi de activitatea lucrătorilor sezonieri din Sibiu, la culesul căpşunilor.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a primit recent un feedback pozitiv pentru activitatea desfăşurată prin Compartimentul pentru ocuparea forţei de muncă în străinătate, care, în baza Convenţiei bilaterale cu Germania, a mediat munca a 10 persoane din judeţul Sibiu în agricultură, la culesul căpşunilor în Germania. În luna martie a anului în curs, 10 persoane au acceptat o oferă de muncă sezonieră în agricultură, la culesul căpşunilor, în localitatea Ludersfeld din landul Niedersachsen, Germania. Acestea au beneficiat de contracte cu durata de 2 luni, începand cu data de 15 iunie 2009. Salariul net oferit de angajator a fost de 800 de euro pe lună, iar cazarea şi întreţinerea au fost gratuite.

Nemţii laudă sibienii în presa locală

La revenirea în ţară, cele 10 persoane, dintre care 4 din Sibiu, 2 din Medias şi 4 din comuna Vurpăr, au contactat AJOFM Sibiu pentru a-şi exprima mulţumirea pentru felul în care au fost trataţi de angajatorul german. În semn de mulţumire pentru munca depusă de lucrătorii romani, angajatorul german a organizat o slujbă oficiată de un preot roman în data de 7 iunie, zi în care romanii ortodocşi au sărbătorit Rusaliile. „AJOFM Sibiu a primit şi o dovadă certă a faptului că angajatorul german a fost la randul său mulţumit de munca celor 10 romani. Este vorba despre un articol publicat în cotidianul Schaumburger Nechrichten în data de 10 iulie 2009, articol intitulat “Foarte mulţumiţi de recolta de căpşuni”. Articolul este însoţit şi de o fotografie în care apar lucrători romani şi polonezi, culegand căpşuni.

Conform angajatorului german, recolta de căpşuni de anul acesta a fost bogată, ajungand la 150 de tone” a explicat Alina Ganea de la AJOFM Sibiu. În continuare, angajatorul menţioneză : “Avand în vedere acest volum, este evident că fără muncitorii sezonieri nu am fi putut recolta. De aceea, am angajat în total 45 de muncitori din Polonia şi Romania pentru sezonul actual de căpşuni şi, astfel, ca şi în anii precedenţi am avut <<exclusiv experienţe pozitive>>”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

3 Commentarii

Comentariu

  1. stimate domnisorule/domnule costel (supranumit DonnBOSSO). la asa limbaj vulgar nu aveti nici o sansa sa va public comentariu. va astept cu un comentariu decent.multumesc

  2. Felicitari pentru AJOM pentru intermediere. Daca au lasat o astfel de impresie in Germania, atunci merita felicitari si cei 10 sibieni pentru comportamentul lor.
    P.S. … se poate!!