PROVIDEO: Două filme pentru tine – „Red Cliff” şi „Contact”

150

Ora de Sibiu îţi oferă şansa să câştigi la alegere unul dintre DVD-urile PROVIDEO puse în concurs. Alege filmul pe care îl vrei şi trimite numele tău şi numărul de telefon pe adresa de e-mail redactia@oradesibiu.ro împreună cu titlul filmului şi vei afla dacă ai câştigat la tragerea la sorţi, luni, 14 septembrie. Data limită pentru înscriere: 12 septembrie.


Cele două filme puse în concurs sunt “Bătălia de la Stânca Roşie” şi Contact”.

Cîştigătorii ediţiei anterioare sunt:

Iulian Ratiu – DVD-ul „He’s Just Not That Into You”

Radu Serban – DVD-ul „Inkheart”


RED CLIFFTitlul original: Red Cliff

Titlul romanesc: Bătălia de la Stânca Roşie

Regie: John Woo

Distributie: Tony Leung Chiu Wai, Wei Zhao, Takeshi Kaneshiro

Gen: Actiune, Aventura

An de productie: 2008

Pret recomandat: 54,9 RON

Suntem în China la începutul secolului al III-lea, mai precis în anul 208 e.n., iar ţinutul Wu este invadat de către razboinicul Cao Cao şi soldaţii lui. Motivul? Singură modalitate de reunire a tuturor teritoriilor sub stăpânirea împăratului din Dinastia Han este de a declară război ţinutului Xu din partea de vest şi ţinutului  Wu din partea de sud a imperiului. Simţind pericolul, conducătorul Sun Quan solicita ajutor militar rivalului sau din ţinutul Xu a Liu Bei, formându-se astfel o alianţă politică destul de improbabilă în alte condiţii. Dar şi aşa, armatele reunite sunt mult inferioare numeric adversarilor. Cu toate acestea, Zhou Yu, un strateg ingenios observă că soldaţii lui Cao Cao nu sunt obişnuiţi să lupte pe mare şi decide să  exploateze această slăbiciune, fiind de altfel şi singură şansa de reuşită. În celebra bătălie de la Red Cliff, care a marcat sfârşitul Dinastiei Han şi care a schimbat pentru totdeauna istoria Chinei, 2.000 de corăbii din cele 10.000 câte număra flotă lui Cao Cao au ars.

ContactTitlul original: Contact

Titlul romanesc: Contact

Regie: Robert Zemeckis

Distributie: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Jena Malone, Angela Bassett

Gen: Aventuri, SF

An de productie: 1997

Pret recomandat: 39,9 RON


Ziua în care vom luă legătură cu viaţă de dincolo de Terra vine acum într-un SF revoluţionar  o adevărată încantare pentru fanii genului  care împinge barierele spaţiului şi ale imaginaţiei dincolo de limite. Jodie Foster o interpretează pe Ellie Arroway  – un reputat om de ştiinţă din domeniul astronomiei. Matthew McConaughey joacă rolul teologului Palmer Joss  un om dedicat Bisericii şi implicit credinţei. Deşi, în prima instanţă, Ellie şi Palmer sunt diferiţi din punct de vedere al concepţiilor despre lume şi Univers, ei vor deveni parteneri atunci când va începe numărătoarea inversă a celei mai importante călătorii din istoria umanităţii. Puternic, entuziasmant şi emoţionant, Contact ne va pune în legătură cu evenimentul care va schimbă lumea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi