Peste 6.000.000 de euro băgaţi în modernizarea principalei artere din Agnita.

0 140

agnitaPrimăria Agnita a anunţat că marţi va fi semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru unul dintre cele mai mari proiecte ale judeţului Sibiu – “Reabilitarea şi modernizarea arterei principale a oraşului Agnita”.

Evenimentul va avea loc marţi la ora 10:00, în sala mare de şedinţe a primăriei Agnita, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, ai Consiliului Judeţean şi a altor oficialităţi, precum şi a reprezentanţilor mass-mediei centrale şi locale. Proiectul Agnitei a fost cel de-al şaptelea proiect depus în regiunea Centru şi al doilea proiect câştigat din judeţul Sibiu. Cu sprijinul Uniunii Europene, având un buget de 25,47 milioane lei (cca. 6 milioane euro), proiectul reprezintă cea mai importantă investiţie realizată în Agnita în ultimii 20 de ani. Proiectul are în vedere reabilitarea străzilor Mihai Viteazu (de la intrarea în oraş), 1 Decembrie, Republicii şi Avram Iancu (până la ieşirea din oraş) şi reabilitarea reţelelor de apă-canal aflate sub corpul drumului.

Piste pentru biciclişti

Conform proiectului, se va reface întreaga structură a arterei principale, astfel încât aceasta să poată suporta creşterea traficului şi creşterea greutăţii vehiculelor, odată cu finalizarea lucrărilor la cele 2 autostrăzi care traversează judeţul. De asemenea, de la un capăt la celălalt al oraşului vor fi trotuare moderne, prevăzute cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Pe ambele părţi ale drumului, în apropierea trotuarelor, se vor realiza piste pentru biciclişti, care vor fi marcate şi semnalizate corespunzător. Totodată, numărul de locuri de parcare amenajate şi marcate va fi dublat, iar staţiile de autobuz vor fi şi ele refăcute şi amenajate. Durata proiectului este de 25 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Dosar de 5000 de pagini

Investiţia este cea mai mare din Agnita din ultimii 20 de ani. Agnita este cel de al treilea oraş din ţară care îşi reabilitează drumurile prin Programul Operaţional Regional. În judeţul Sibiu, Agnita este singura localitate care a câştigat o asemenea finanţare. Celelalte proiecte au fost realizate de Consiliul Judeţean şi vizează drumuri judeţene. Proiectul a avut, iniţial, 1.200 de file. Împreună cu proiectul tehnic şi clarificările din fiecare etapă, depăşeşte astăzi 2.500 de file pentru fiecare exemplar.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.