Sibiul, fruntaş la exporturi în Regiunea Centru în perioada ianuarie – mai 2009

0 200

textileJudeţul Sibiu a înregistrat cea mai ridicată valoare din Regiunea Centru a exporturilor de mărfuri, în primele cinci luni ale anului. În privinţa importurilor judeţul Braşov este fruntanş conform statisticii făcută publică de Direcţia Regională de Statistică Alba.
Regiunea Centru, din care fac parte judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, a realizat, conform unui raport făcut de Direcţia Regională de Statistică Alba, între lunile ianuarie-mai, exporturi de mărfuri în valoare de peste 1,3 miliarde de euro, reprezentând 12,1la sută din totalul exporturilor României. Conform datelor făcute publice cea mai ridicată valoare a fost înregistrată de Sibiu, cu peste 417 milioane de euro, cu o pondere de 31,3 la sută, iar cea mai mică de judeţul Harghita, cu peste 82 de milioane de euro, având astfel o pondere din totalul exporturilor din Regiunea Centru de 6,2 la sută. Poziţia a doua este ocupată de Braşov, cu 27,5 la sută, urmat de judeţul Mureş, cu 14,5 la sută, de Alba, cu 13,4 la sută, respectiv de judeţul Covasna, cu 7,2 la sută. Peste un sfert din totalul exporturilor din regiune au fost din grupa maşini, aparate şi echipamente electrice, urmând apoi cu peste 19 la sută textilele şi articolele din textile. Peste zece procente au fost exporturi din grupa lemn şi articole din lemn, peste 9 la sută, mijloace de transport, iar mărfurile şi produsele diverse, inclusiv mobilier, au înregistrat o pondere de 7,3 la sută din totalul exporturilor.

Pe doi la importuri

În privinţa importurilor de mărfuri ale judeţelor din aceeiaşi regiune Centru, au fost realizate în preponderenţă în judeţele Braşov (31,4 la sută), Sibiu (29,4 la sută) şi Mureş (16,8 la sută). Judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată valoare, de aproape 460 de milioane de euro, iar cea mai scăzută valoare, de peste 83,6 milioane de euro, de judeţul Covasna.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...