Proiectul lui Carabulea luat la ochi de Ordinul Arhitecţilor

Consilierii au ascultat recomandarea comisiei care a studiat proiectul „Ansamblu Rezidenţial şi dotări Complexe Dumbrava Sibiului” şi acesta a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi de la Primărie.

Cel mai aşteptat moment al şedinţei de joi a Consiliului Local, respectiv cel legat de ansamblul rezidenţial pe care afaceristul sibian Ilie Carabulea vrea să îl facă în Pădurea Dumbrava, acolo unde conform proiectului, magnatul de la Atlassib ar fi dorit să amenajeze prin SC Sitex Dumbrava SA şase imobile cu 17 etaje şi în total aproape1400 de apartamente, un complex comercial, restaurant, club, grădiniţă şi after school şi parcări aferente, nu a avut un final fericit pentru investitor. Asta pentru că la recomandarea comisiei de specialitate, proiectul nu a mai ajuns în stadiul de a fi aprobat de consilieri. „Îl retrag de pe ordinea de zi a şedinţei” a spus sec primarul Klaus Johannis.

Contestat de arhitecţii sibieni

Prezent la şedinţa Consiului Local, arhitectul Timofte, membru al Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Sibiu-Vâlcea a salutat decizia consilierilor de a respinge proiectul în forma sa actuală. „Salutăm retragerea proiectului Sitex. Vreau să cred că şi sesizarea noastră a avut un aport important şi greutate în luarea acestei decizii şi sperăm că şi pe viitor punctul nostru de vedere să fie luat în considerare în continuare de Consiliul Local”, le-a transmis acesta consilierilor locali. Arhitecţii au propus primăriei să ceară reducerea regimului de înălţime al imobilelor la un nivel de maxim 28 de metri adică, parter şi opt etaje, în loc de parter şi 20 de etaje. Vă prezentăm în atach textul complet al sesizării făcută de arhitecţi.

arhitecticarabuleadumbravajohannisora de sibiupadureprimarprimarieproiectSibiu
Comentarii (0)
Comentează