Romii au făcut un film despre căsătoriile timpurii

225

rromiSubiectul  căsătoriilor timpurii în cadrul comunităţilor rome este prezentat luni seară la orele 18 la Sala Principele Alexandru Ioan Cuza  Loja Artelor (Sediul  CEC Bank Sibiu), în fimul „Între Tradiţie şi Lege”.

Subiectul  căsătoriilor timpurii în cadrul comunităţilor rome a atras atentia publicului în ultimii ani, determinând abordari diverse  inclusiv din partea forurilor internaţionale. „Casatoria constituie unul dintre elementele definitorii ale modului de viata, ale culturii si traditiei rome. Necesitatea conformarii la legislatia europeana actuala a presupus mutatii importante, romii vazandu-se pusi in situatia de a alege intre lege si traditie, de a incerca o adaptare la normele modernitatii. Filmul “Intre  traditie si lege” este o parte component a a proiectului omonim, finanat de Open Institute Budapesta” se arată într-un comunicat al Fundaţiei Social Culturale a Romilor „Ion Cioabă”. Proiectul filmului a fost realizat şi derulat de catre fundaţie în perioada 2008 – 2009. Proiectul are ca scop determinarea membrilor comunitatilor rome, atat a tinerilor dar si a adultilor, sa inteleaga necesitatea respectarii legilor in vigoare, sa sustina educatia ca unica sansa pentru asigurarea viitorului copiilor. Majoritatea celor intervievati, lideri romi, reprezentanti ai unor institutii nationale care au preocupari in domeniul respectarii drepturilor copilului, considera ca educatia in familia roma constituie o prioritate la moment actual, avand puterea de a asigura succesul in viata in marea familie europeana.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. matei lacatus scrie

    PAREREA MEA IESTE CA IESTE CU MULT MAI BINE SA SE CASATOTRASCA MAI TINERE DECAT SA SE PROSTITUEZE ASA CUM O FAC FETELE DE ROMANI INTRE NOI TIGANI TOT DEAUNA A EXISTAT O MAI MARE RESPONSABILITATE A PARINTILOR IN CEIA CE PRIVESTE CRESTEREA FETELOR UNUL DIN PRESTIGIUL UNUI PARINTE ESTE CUM TIAI MARITAT FATA MAREFER LA TATAL FETEI DACA A FOST VIRGINA SAU NU IN CAZUL NEFERICIT TREBUIE SA LASI CAPUL IN JOS.>>>MATEI BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.