Jazz and More Festival aduce la Sibiu nume apreciate din ţară şi străinătate

135

jazzFestivalul prezintă artişti ce au ales explorarea în locul banalului convenţiei. Festivalul se va desfăşura în perioada 16-19 octombrie la Teatrul Gong din Sibiu. Zeci de artişti din ţară şi străinătate vin să suţină recitaluri la acest eveniment.

La festival participă Aka Free Trio, Mark Charing, Chrisptoph Irmer, Cush, Fonda – Stevens Group, SjöströmRuppSchubertThomasBuck Quintet, Irinel Anghel şi Sorin Marinescu, Johnny La Marama, Magda Mayas şi Tony Buck Duo, Mikolaj Trzaska – Clayton Thomas – Tony Buck, Soundcheck şi Szilard Mezei Trio. Evenimentul de la Sibiu este destinat celor ce preferă arta vie în locul unei supraproducţii muzicale de serie. Jazz And More Festival Sibiu este festivalul celor mai reprezentative curente muzicale contemporane. A V‑a ediţie a festivalului Jazz and More începe vineri, 16 octombrie, la ora 15.00, cu un Masterclass pe tema improvizaţiei libere prezentat chiar de The Fonda/Stevens Group. Urmează concerte de la ora 18.00 până la 23.00, ora la care începe afterparty-ul din Atrium Cafe. Sâmbătă şi duminică concertele încep la orele 17.00. „Ideea festivalului a venit de la necesitatea suplinirii lipsei de informare a publicului din aceasta nişă muzicală, de elucidare a confuziilor, de ieşire din izolare şi de conectare la timpul prezent, la contemporaneitate. Sibiul ar putea deveni prin acest festival cel mai reprezentativ exponent al muzicii de avangardă din Romania. Aproape că nu exista nicio activitate culturală care să apară mai efemeră, mai volatilă ca improvizaţia muzicală” se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Work-shop-uri în cadrul festivalului

Festivalul Jazz and More prezintă concerte, recitaluri de club, jam-sessions, prezentări multimedia, colocvii despre muzica contemporană, work-shop-uri de tehnică a improvizaţiei. Vor fi editate CD-uri şi materiale video cu artiştii participanţi în festival. Festivalul se vrea o continuare a tradiţiei jazzului creativ pe care l-a avut Sibiul prin anii ´80 când pe scena locală de jazz urcau, pe langa cei mai buni muzicieni români, o serie de artişti consacraţi ai muzicii improvizate ca Gunter Hampel, Jeanne Lee, Ernst-Ludwig Petrowski şi mulţi alţii.

25 de lei cel mai ieftin bilet

Accesul publicului este permis în baza biletelor şi abonamentelor. Ţinând cont de numărul limitat de locuri, se recomandă rezervarea locurilor în avans. Biletele, în valoare de  25 lei / zi sau 60 lei / abonament se vând în zilele 12, 13 şi 14 octombrie între orele 18:00 – 19:00 în holul teatrului Gong.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.