VIDEO: Primarul Sibiului, aproape premier. Johannis a acceptat să fie propunerea PSD, PC, PNL, UDMR ca viitor prim ministru

0 117

Klaus Johannis a bătut palma de principiu cu partidele din opoziţie pentru a conduce noul Guvern, în cazul în care preşedintele Traian Băsescu acceptă candidatura primarului din Sibiu.

Johannis a început prima conferinţă de presă oficială din Bucureşti, recunoscând că este candidatul unei majorităţi parlamentare pentru fotoliul de premier. „PSD, PC, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor au hotărât să îmi propună o posibilă nominalizare pentru premier. Propunerea a fost unanimă şi am acceptat” a spus edilul Sibiului.

Promisiuni pentru sibieni

Din Capitala României, Johannis nu a uitat şi de cei pe care i-a condus şi încă îi conduce din 2000 şi până acum. Primarul Sibiului le promite sibienilor că va avea grijă de oraşul lor şi din Bucureşti, dacă va fi prim ministru. „Sibienii m-au ales de trei ori şi e clar să au făcut aceasta pentru a avea un primar care să nu plece, dar, câteodată, există raţiuni dincolo de dorinţa unei comunităţi. Dacă voi fi desemnat, îi asigur pe sibieni că acest aspect va fi analizat până când se va ajunge la o soluţie echitabilă” a spus miercuri Johannis.

Johannis nominalizează miniştrii

Primarul Sibiului a mărturisit miercuri că numărul de ministere nu a fost discutat şi că înclină spre un guvern puţin mai mic decât cel al lui Emil Boc. Johannis a ţinut însă să precizeze că el va alege miniştrii. „Eu voi face nominalizările. Varianta pe care o considerăm optimă este un guvern de tehnocraţi. Nu am de gând să fac nominalizări pentru miniştri fără consultarea formaţiunilor care mă susţin” a punctat acesta miercuri.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.